Útinfó

2023.07.23. 08:40

Még mindig zárva van egy sáv Pécsett, a Nagy Lajos király útján

Pécsen nem könnyű közlekedni. Lezárások vannak a vármegyeszékhelyen és Baranyában.

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: Ádám János

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját építik. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek. Pécs belterületén a Nagy Lajos király útján, az Alsómalom utca kereszteződése előtt egy sávot lezártak a gázvezetékek rekonstrukciója miatt.
Az 57-es főúton, Szajk térségében csapadékvíz elvezető hálózatot építenek ki, a 10-es km-nél jelzőlámpás forgalom irányítás mellett a fél útpályát lezárták.  

A szennyvízhálózatot építik Pécsen, az 58-as főút elején. A Tüskésréti útról csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni az 58-as főútra, az Északmegyer dűlőt pedig teljesen lezárták.

Pécstől délre, Szalántán, szintén az 58-as főúton a szennyvízhálózatot építik. Az őszig tartó munkálatok a 12-es és a 15-ös km között félpályás lezárással járnak, jelzőlámpa irányít.

Pécsi lezárások

Siklósi úti csomópont: A Siklósi úti csomópontban félpályás lezárás mellett történik a munkavégzés. A nyugati oldali félpályás lezárás június 19-től várhatóan augusztus 13-ig, a keleti oldali pedig tervezetten augusztus 14-től augusztus 31-ig tart.

Megyeri út - Nagy Imre út: A Nemzeti Kosárlabda Akadémia előtti útszakaszon is megkezdődnek a kivitelezési munkálatok, amelyek szintén forgalmi rend változással járnak, itt az érintett szakaszon félpályás lezárással történik a munkavégzés. A három sávból egy folyamatosan járható marad. A nyugati oldali lezárás június 19-től augusztus 19-ig, a keleti oldali korlátozás augusztus 21-től várhatóan szeptember 20-ig tart.

Őz utca: A víziközmű-rekonstrukciós munkálatok folytatódnak az Őz utcában. A kivitelezési munkákat három ütemre tervezték, már a másodikban vannak. A második ütemben 137 méter hosszban ivóvíz- és 45 méter hosszban szennyvízvezeték felújítása történik meg. A kivitelezési munkálatok lezárásai leginkább az Őz utcai parkolókat érintik. A parkolás lehetősége a tömbházak közötti parkoló használatára mérséklődik, az északi, iskolához közeli parkolók használata tilos lesz. A harmadik ütemben 123 méter hosszban szennyvíz- és 137 méter hosszban ivóvízvezetékek rekonstrukciója zajlik majd július 24.– augusztus 26-ig. A kivitelezési munkálatok során szintén korlátozások várhatóak, amelyek ugyancsak a parkolókapacitás csökkenését jelentheti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!