Növényeket ültettek

2023.07.13. 10:30

Megszépült a látványtó Bürüsön - mutatjuk, hogy milyen lett

Elkészültek a látványtó utómunkálatai Bürüsön, a végeredmény pedig valóban tetszetős lett, különösen sötétben.

Mohay Réka

A szigetvári járás településén hat éve jött létre a tó, amelyet az elmúlt évben több alkalommal, nagyobb jelentőségű beruházás során fejlesztettek.

Több mint húsz növényfajtát ültettek a tó köré lépcsőszerű elrendezésben. A tiszta vizű tavacska szélén így nem csak tündérrózsák, többféle sás és mocsári gólyahír lett elhelyezve, hanem olyanok is tetszelegnek, mint a tömött sellővirág, a felálló békabuzogány, a brazil süllőhínár, a pénzlevelű lizinka, a vízi menta, illetve a vízi gyömbér. Mindemellett tavi káka, orvosi kálmos, illetve nagyvirágú tóalma is helyet kapott.

Kozma István, a település polgármestere elmondta, a tó még 2017-ben jött létre, azonban még volt bőven teendőjük, hogy a vonatkozó előírásoknak is megfeleljen, így tavaly nekiláttak a munkálatoknak. Leszigetelték, fóliázták a tavat, majd szökőkutat is telepítettek bele, amely több színben világít naplemente után. 

Forrás: önkormányzat

– Saját, önkormányzati forrásból sikerült a tó rendbetétele, a tavalyi fejlesztéseket követően idén a növényeket helyeztük el lépcsőzetes elrendezésben a tó körül, ahol rendkívül sokféle faj jeleni

k meg – számolt be Kozma István. Elmondta, nem volt egyszerű dolguk a saját finanszírozás okán, de a látvány mindenképp magáért beszél.

A tó mellett padok is várják a helyi, illetve környékbeli látogatókat, akik a nappali hőségben ejtőznének a víz partján, illetve azokat is, akik az esti sötétben kísérnék figyelemmel a kivilágított látványtavat és a színesen világító szökőkút elemeket.

A közeljövőben Bürüsön további fejlesztések átadása is várható, amint arról a polgármester tájékoztatott.
– Pont a tó közelségében található egy buszváró, körülbelül két hét, és annak a munkálatai is elkészülnek. Azt gondolom, hasonlóan szép végeredmény várható ezt illetően is – nyilatkozta Kozma István polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!