Tömegrendezvény

2023.07.01. 10:31

Szombaton elzárják a külvilágtól Egerágat

Egerág belterületén tömegrendezvény miatt teljes útlezárást vezetnek be az Áta bekötő úton, a 2-es és a 3-as km között. Kerülni helyben, mellékutakon lehet. (14:00-22:00). Az M60-as autópályán, az M6-os autópálya felé vezető oldalon aszfaltoznak. A 17-es és a 20-as km között a külső sávot zárva tartják.

Zsigmond József

Fotó: Bohbeh

A 6-os főúton, Dunaszentgyörgy déli határában, az új 512-es főút csomópontját építik. A 122-es km-nél félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra készüljenek. A szennyvízhálózatot építik Pécsen, az 58-as főút elején. A Tüskésréti útról csak kis ívben, jobbra lehet kikanyarodni az 58-as főútra, az Északmegyer dűlőt pedig teljesen lezárták. Pécstől délre, Szalántán, szintén az 58-as főúton a szennyvízhálózatot építik. Az őszig tartó munkálatok a 12-es és a 15-ös km között félpályás lezárással járnak. Jelzőlámpa irányít.

Pécs lezárások

Megyeri út: A beruházás során Pécs kerékpárút hálózata az Expo Center és a Verseny utca között, a Verseny utcában, valamint a Verseny utca és a Szigeti út között új kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével bővül. Az útburkolati felújítások a Megyeri úti iparvágány és a Verseny utca között, a Megyeri úton a Mártírok útja és az Athinay út között valósulnak meg. A közlekedésbiztonsági fejlesztés részeként kerékpáros átvezetés készül: a Megyeri út – Füzes dűlő; a Megyeri út – Tüzér utca; a Megyeri út – Verseny utca; a Megyeri út – Mártírok útja; a Megyeri út – Athinay út; a Megyeri tér – Szigeti út csomópontokban. A kivitelezési munkálatok ideje alatt ideiglenes forgalmi rendre kell számítani. A munkálatok a Megyeri út – Tüzér utca csomópontban indulnak július 3-án.

Erzsébet utca: A Felsővámház utca irányából a Fischer Béla utcáig tartó szakaszon zajlanak majd a víz- és szennyvízvezeték rekonstrukciós munkálatok, nyílt árkos technológiával. Mivel az utca keskeny, így a kivitelezési munkálatok teljes útzár mellett valósulnak meg július 21-ig.

Siklósi úti csomópont: A Siklósi úti csomópontban félpályás lezárás mellett történik a munkavégzés. Várhatóan június 19-től a Siklósi úti csomópontban a kivitelezési munkálatok megkezdésével ideiglenes forgalomkorlátozásra kell majd számítani. A nyugati oldali félpályás lezárás június 19-től várhatóan augusztus 13-ig, a keleti oldali pedig tervezetten augusztus 14-től augusztus 31-ig tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!