A várnál ügyeskednek

2023.07.20. 14:40

Szombaton rendezik meg az I. Kutyaparádét Siklóson

A nagyharsányi Fókusz Kutyaiskola a MiVi Salon és a Siklósi Hagyományőrző Egyesület szakosztályai közreműködésével szombaton megrendezi az I. Kutyaparádét a siklósi várkertben.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Fókusz Kutyaiskola

A program célja, hogy még közelebb hozzák a kutyák és az emberek sportolási lehetőségeit, és természetesen előtérbe kívánják helyezni a felelős állattartást is, hiszen a kutyáknak az evésen és az iváson kívül is vannak szükségletei. 

A rendezvény során az érdeklődők megismerkedhetnek a szolgálati jellegű őrző-védővel, a mentőkutyák munkájával, továbbá kedvenceikkel aktívan is részt vehetnek az akadály- és agility pályákon, melyek gyakorlása után egy versenyen is próbára tehetik magukat. 

A versenyzőket már reggel 8 órára várják a regisztráció és az állatorvosi vizsgálat miatt. A 9 órakor kezdődő hivatalos megnyitón Mojzes Tamás alpolgármester, majd a rendezvény főszervezője, Patai Árpád mond köszöntőt a megjelenteknek. 

Az őrző-védő versenyzőknek a pályabejárás 9:30-kor kezdődik, és az agility jellegű pályán is megkezdődik a gyakorlás. Tíz órakor kezdetét veszi az őrző-védő és mentőkutyás verseny, majd 10:30-tól az agility jellegű verseny. Az ebédszünet után 12:30-tól várják vissza a résztvevőket, amikor is a Vártalak kávézó teraszán a felelős állattartásról, majd a kisállat fizioterápiáról hallhatnak előadásokat az érdeklődők. 

A várkertben 14 órától hoopers bemutató, akadályfutó verseny, valamint hagyományőrző és gyermekmentő bemutatók kápráztatják el a program látogatóit. Az eredményhirdetésre, illetve a díjkiosztóra 18:30-kor kerül sor, amely után 20 órakor hagyományőrző csatabemutatóval, 22 órától pedig éjszakai őrző-védő bemutatóval zárják a napot. 

Kézművesvásár és büfé is lesz

Az érdeklődők számára fontos, hogy a rendezvényen kizárólag érvényes oltásokkal rendelkező kutya vehet részt. Az őrző-védő és mentőkutyás versenyre előnevezés szükséges, míg az agility jellegű és akadályfutó versenyre a helyszínen is lehet nevezni, regisztráció és állatorvosi vizsgálat után, melyhez a kutya oltási könyvére is szükség van. A helyszínen egész nap büfé üzemel. A gyermekprogramokat szolgáltatók, valamint kézművesvásár és további kitelepülők szinte egész nap várják a látogatókat. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!