Erősítették a kapcsolatot

2023.07.02. 17:50

Thaiföldről érkezőket fogadtak a pécsi karon

Dr. Bánhidi Miklósnak, a Sporttudományi és Testnevelési Intézet docensének meghívására érkezett pécsi egyetem természettudomány Karára Dr. Achara Phanurat, a Surindra Rajabhat University rector emerita oktatója és tanítványai.

Bama.hu

Forrás: PTE TTK

A kar honlapjának beszámolója szerint Dr. Achara Phanurat annak a Thaiföldi Nemzetközi Folklórfesztiválnak az alapítója és főszervezője is, amelyet azzal a céllal rendeznek meg minden évben, hogy az ázsiai országok közötti békét erősítse, de az utóbbi években európai országok is meghívást kaptak. A Sporttudományi és Testnevelési Intézet évek óta ápolja a kapcsolatot az ázsiai egyetemmel, az Intézet oktatói és a PTE táncegyüttes többször is kapott már meghívást a fesztiválra.

Dr. Trócsányi András dékán „Ázsia gyémántja” (Diamond Leader of Asia) díjat vehetett át a thaiföldi delegációtól, amely olyan vezetőket illet, akik a surini egyetem és a fesztivál béketeremtő filozófiájával, kultúrájával azonosulni tudnak. A felek stratégiai partnerségi együttműködésben is megállapodtak, amely kiterjed mind a tudományos kutatásra, mind pedig a hallgatói és oktatói mobilitásra.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!