Pár kupaccal akarják rendbe tenni a kátyúkat

2023.08.23. 17:30

A Kovácstelepen található Dárdai akadémiához vezető út katasztrofális állapotban van

Közismert már Pécsen, hogy a városháza korábban lebecsmérelte azokat a pécsieket, akik panaszosként jelezték a problémájukat, de ők még mindig nem tettek le arról, hogy olvasóként lapunkat tájékoztassák. Főként akkor, hogyha az illetékes város­atyákra másképpen nem lehet már hatni.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: B. M.

A Dárdai akadémiához vezető út szintén egy ilyen ügy, hiszen az elmúlt időszakban számtalanszor jelezték a pécsiek, hogy az útszakasz felújításra szorul. Legutóbb egy édesanya, augusztus közepén hívta fel a figyelmet arra, hogy az említett útszakasz katasztrofális állapotban van.

– Az utat több száz szülő és focista használja naponta. Az akadémia három irányból közelíthető meg. Az egyik utat lezártak, mert az ott lakókat zavarta a forgalom, a vízmű felőli út is földút, és a Tesco felőli út katasztrófa

 – írta lapunknak. 

A helyszínen valóban azt tapasztaltuk, hogy ismét hatalmas kátyúk tátonganak az úton, ami olyan, mintha szőnyegbombázás érte volna, és már az odavezető út eleje is inkább harmadik világbeli állapotokat tükröz, mintsem egy valamikori Európa kulturális fővárosáét.

A helyzet azt követően durvult el igazán, hogy Péterffy Attila jelenlegi pécsi polgármester frakcióvezetője, az MSZP-közeli Ágoston Andrea kezdeményezésére lezárták az akadémiához vezető egyetlen aszfaltos utat, de arról már nem gondoskodtak, hogy helyette normális, európai körülményeket biztosítsanak a közlekedőknek – a pécsi szülőknek, gyerekeknek és az ország minden tájáról ide érkező focistáknak egyaránt. 

Fotó: B.M.

Az önkormányzat részéről mindeddig érdemi lépés nem is történt, hogy a méltatlan körülményeket megszüntessék, egyelőre komolyabb jele nincs is annak, hogy aszfaltos burkolat készülhetne el belátható időn belül az útszakaszon. Kedden egyébként azt tapasztaltuk, hogy néhány köbméternyit felhalmoztak különböző kő- és aszfaltzúzalékból a területen, vélhetően ezeket fogják arra használni, hogy a lyukakat ideiglenesen betömjék, a munkát pedig várhatóan pár hónap elteltével újra meg kellene majd ismételni. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!