Aktuális kérdések

2023.08.03. 14:38

A roma felzárkózás kulcsa a tanulás

Mohay Réka

 A „Magyar Nemzeti Roma Platform megerősítése – 2022-2023” projekt keretében tartottak konferenciát a Gandhi Gimnáziumban. Vármegyénként három ilyen közösségi platformra került sor, Baranyában augusztus 3-án zajlott az utolsó. A projekt célja felzárkózás-politika szakmai egyeztetési rendszereinek területi kiterjesztése, a felzárkózás-politikai párbeszéd elősegítése és elindítása volt.

Dr. Őri László, Baranya Vármegyei Közgyűlés elnöke köszöntő beszédében többek között azt is hangsúlyozta, a társadalmi felzárkózáshoz a tanuláson át vezet az út – ezt képviseli a Gandhi Gimnázium is.

Köszöntötte az egybegyűlteket Szommer Ervinné, a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Sárközi József a Baranya Vármegyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Radomszki Lászlóné, a Belügyminisztérium társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára.

A meghívott előadók, pedagógusok és szakértők pedig a roma indentitás erősítéséről, hagyományőrzésről, valamint a roma holokauszt témája kapcsán tartottak előadásokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!