Mulatnak a családok

2023.08.01. 14:00

Élményekben nem lesz hiány a Szamárfülön

Varázslatos családi élményre invitál a Zsolnay Kulturális Negyed augusztus 25. és 27. között, hiszen újra megrendezik a Szamárfül Családi Fesztivált, amelynek középpontjában már kezdetek óta a gyerekek, a család, a közös játék, és az élmények állnak.

Czeczon Enikő

Első ízben 2012. nyarán szervezték meg a Szamárfül Családi Fesztivált, amelynek keretében Pécs kulturális városrésze, a Zsolnay Negyed az iskolakezdés előtt egy óriás játszóházzá változik, ahol színes programokkal – kézműves és zenei foglalkozások, zenés és bábszínházi előadások – várják az egész családot. A 2023-as évben is megannyi program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Szabadon alkothatnak a gyerekek

De nézzük is az első napot, hogy mi vár a család apraja-nagyjára. A programok között szerepel a MeseTérKép kortárs, mese alapú kreatív alkotófoglalkozása, akik már hosszú évek óta teret adnak a gyerekeknek a szabad alkotásra. Érkezik augusztus 25-én a Röppenő zenekar is, akik magyar költők megzenésített verseit és különböző európai népek gyermekdalaival ékeznek a fesztiválra. Ezen a napon A legcsinosabb óriás is tiszteletét teszi a Bóbiba Bábszínház színpadán a Füge Produkció és a Pagony jóvoltából. És egy nyár végi mesebeli utazást is tehetnek a látogatók a Rutkai Bori Bandával.  

A legapróbbakra is gondoltak

Augusztus 26-án begurul a negyedbe az Aranyszamár Bábszínház. A mutatványos bábos színészpár Ágacska történtétet fogja elmesélni a gyerekeknek. A hároméves kor alatti csöppségeknek is készülnek előadással, méghozzá egy csecsemőszínház érkezik Pécsre, hogy egy cicus, egy egér, egy hal és egy kutya kapcsolatát mutassák be a piciknek. De lesz zenebölcsi Villuth Andrással, családos jóga és különböző előadások és koncertek is várják aznap a család apraja-nagyját. 

Táncolnak, zenélnek és jól mulatnak

A fesztivál zárónapján sem unatkoznak majd a gyerekek és a felnőttek. Hiszen érkezik az Alma együttes, hogy egy táncos-zenés együttléttel emelje a hangulatot. De fellép Lovász Edina és zenekara is egy igazi bábos családi koncerttel, és a Kiskalász is tiszteletét teszi Pécsen egy interaktív családi koncerttel.  

És itt még nincs vége, hiszen egész nap programokkal várják az érdeklődőket. A részletekért keressék fel a Szamárfül Családi Fesztivál honlapját. 

Keretes: Megtanulják a vívás csínyját-bínját

A Szamárfül Családi Fesztiválra több olyan programmal is készülnek, amelyek mindhárom napon várják a látogatókat. Kitelepül a PanDani projekt, akik játékos feladatokkal várják a gyermekeket, de kint lesz a Nevetnikék Alapítvány, a Pagony Könyvesbolt és az idei Szamárfülön a pécsi Kovács-gyerekek kedvenc mesemondója, Mikiapa olvas mesét a gyerekeknek. Létrehoznak a fesztivál idejére egy mesekertet is, ami egy tevékenységközpontú mobil játszóudvar. És a fiúk, sőt a lányok legnagyobb örömére vívás oktatás és robotika foglalkozás is lesz. Mindemelett állatbemutatók és állatsimogató is várja a családot a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület jóvoltából. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!