Bama.hu videó

2023.08.14. 17:31

Felejthetetlen volt az élményautózás a tűzpiros Ferrarival (galéria és videó)

Hétfőn közel kétszáz gyerek utazhatott egy tűzpiros Ferrariban. Az ingyenes élmény a Jákob Alapítványnak köszönhető, amely júliusban indította el a Minden gyerek Ferrari-ja programot, hogy minél többen megtapasztalhassák a Ferrari-élményt.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Minden gyermek és fiatal számára, aki rajong az autókért, egy hatalmas és felejthetetlen élmény beszállni egy tűzpiros Ferrariba. Ennek ötleteként született meg a Jákob Zoltán milliárdos üzletember által alapított Jákob Alapítvány kezdeményezése, a Minden gyerek Ferrari-ja, melynek keretében július 26-tól augusztus végéig nyolc nagyvárosban településenként legalább 180 gyerek tapasztalhatja (vagy tapasztalhatta már) meg a Ferrari-élményt. Pécsre, a Makay úti Tesco parkolójába hétfőn délelőtt gurult be a sportautó. Az élményvezetésre néhány héttel ezelőtt lehetett regisztrálni, előző nap pedig sms-ben tudhatták meg a szülők a találkozó helyszínét. A parkolóban Ferenczy László, Jákob Zoltán üzletember jó barátja mutatta be a járművet.

Hagyott időt a fényképezkedésre, majd minden gyereket elvitt egy körre a Ferrarival. A vidéki helyszíneken nyáron már beteltek az időpontok, viszont pár napja az alapítvány közzétett egy felhívást az őszre vonatkozóan. Eszerint szeptembertől minden pénteki napon két -két iskola számára viszik el a Minden gyerek Ferrari-ja kezdeményezést. Ehhez nincs más teendő, mint jelentkezni egy motivációs emaillel az [email protected] címre, amely tartalmazza az iskola bemutatkozását, hogy nagyjából hány osztály és fő venne részt az eseményen, valamint az iskola igazgatóságának elérhetőségét.

A Jákob Alapítvány 2023-ban abból a célból jött létre, hogy minél több kisgyermek fejlődését segítse. Igyekeznek feltárni azokat a területeket, amelyek a legnagyobb segítséget igénylik, és az Alapítványon keresztül támogatni őket. Áprilisban a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számára modern orvosi eszközöket vásároltak több mint 5 millió forint értékben, támogattak egy szentendrei autista iskolát is: Jákob Zoltán egy okostáblát vásárolt a tanulóknak, amit saját maga szállított ki. A tárgyi adományozás mellett, élményekkel igyekeznek a lehető legtöbb gyermek arcára mosolyt csalni, erre szolgál a Minden gyerek Ferrari-ja program is.

„A Jákob Alapítványon keresztül a fő célom a beteg gyermekek támogatása. Három gyermekes édesapaként nagyon szívemen viselem a gyerekek sorsát, és átérzem, hogy mit érezhet egy szülői szív. Nem csak az önzetlen adománnyal, de személyes jelenlétemmel, az ezzel nyújtott szeretetteljes odafigyeléssel is támogatni szeretném a gyerekeket, hiszen bennük látom az örökkévalóságot.” – osztotta meg gondolatait Jákob Zoltán az alapítvány honlapján.

Kihívták a rendőröket a lakók 

Az élményautózást a tervezettnél korábban be kellett fejezni, ugyanis a parkoló melletti Kovácstelep egyik lakója kihívta a rendőrséget. Azt ugyan nem tudjuk, hogy milyen okkal, hiszen az autó gyári, és mint az alapítvány munkatársaitól megtudtuk, a magánparkoló tulajdonosától engedélyt kaptak a terület használatára. A Ferrarit egyébként egy mentőtiszt vezette, abszolút biztonságban voltak a gyerekek, és a járókelők is. A szervek kétszer is kimentek a bejelentésre, így akik 17 óra után kerültek volna sorra, azok már csak fotózkodni tudtak, tehát még legalább 20-30 gyerek utazhatott volna a sportautóval. Az Alapítvány munkatársa elmondta: nekik a későbbiekben egy másik időpontot biztosítanak erre a lehetőségre. Sajnálják, hogy most nem okozhattak örömet, pedig többen távolabbról érkeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!