Zebracápa

2023.08.21. 14:40

Két új lakóval gazdagodott a pécsi állatkert

Új lakóval és egy újszülöttel is gazdagodott a Pécsi Állatkert és Akvárium-terrárium közössége.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: MSCT Pics

Augusztus 16-án egy fiatal zebracápa érkezett a Tropicarium Budapestből. Az új társat, egyébként egy hölgyet, izgatottan fogadta Fülöpke, a szirticápa és a többi lakó is, és egyelőre béke és nyugalom honol az akváriumban, ami remélhetőleg így is marad.

@pecsiallatkert_pecszoo Szerdán új lakóval gyarapodott állatkertünk! 🤗 Egy gyönyörű zebracápa érkezett hozzánk, egyenesen a @Tropicarium_Budapest -ből! 🥰 A fiatal cápa hölgy szerencsére jól viselte az utazást s úgy tűnik, új lakhelye ellen sincs kifogása. Fülöpke, a szirticápa és a többi lakó izgatottan fogadták új lakótársukat, de egyelőre béke honol az akváriumban s reméljük ez így is marad! 🤗🦈☺️ #zebracápa #zebrashark #stegostomafasciatum #hellogirl #shark #newspecies #welcome #beauty #beautiful #spotsanddots #lovesharks #thankyou #tropicariumbudapest #fyp #zoolife #zooanimals #aquarium #marinelife #pécszoo #pécs #vadonavárosfelett ♬ Makeba (Ian Asher Remix) - Jain & Ian Asher

A zebracápa név egyébként onnan ered, hogy a fiatal példányok mintázata csíkos, mely egy éven belül átalakul és megjelennek a jellegzetes foltok. Ez a faj egyébként az IUCN besorolásában a veszélyeztetett kategóriába tartozik.

Nemcsak beköltözés volt az elmúlt két hétben, hanem születést is ünnepeltek az állatkertben. Megérkezett Brutus és Avarka, a bölények tizedik borja, akit testvérei kíváncsian vettek szemügyre. Az új jövevény nővére, Luca rögtön tisztogatni kezdte testvérét, bátyja, Leopold pedig még kicsit kétkedve szemlélte az apróságot.

@pecsiallatkert_pecszoo Péntek kora este egy új kis jövevényt köszönthettünk állatkertünkben, egy aprócska bölényt. ☺️🥰 Ő Brutus és Avarka 10. borja, akit testvérei kíváncsian vettek szemügyre.Nővére, Luca rögtön tisztogatni kezdte, bátyja, Leopold még kicsit kétkedve szemlélte a zsemle színű apróságot. 🤗 #welcometotheworld #hellobaby #baby #babybison #bison #americanbison #birth #babyanimals #cutebaby #animals #zooanimals #zoolife #zoo #pécszoo #pécs #fyp #zooborns ♬ The Lion King: Circle Of Life - Geek Music

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!