Macskák voltak veszélyben

2023.08.15. 16:40

Mérgezés okozhatta a bicsérdi háziállatok halálát

A Bicsérdi IKSZT közösségi oldalán tették közzé a település jegyzői tájékoztatását.

Mohay Réka

Fotó: Karnok Csaba

A községben ugyanis az elmúlt időszakban több macska és kisállat is elpusztult, feltehetően mérgezés következtében.

– Mindkét bejelentést továbbítottam a Szigetvári Rendőrkapitányság Szentlőrinci Rendőrőrs Őrsparancsnokának, Varga Zsolt rendőr alezredes úrnak, aki személyesen jár el az ügyben. 

A tegnapi nap folyamán — délután, beszéltünk a helyszíneken a bejelentőkkel, ahol az alezredes úron kívül jelen volt még a helyi Polgárőr Egyesület Elnöke, Szili László is. A cselekmény tisztázása, az esetleges mérgezések felderítése céljából adat -és információgyűjtés történt. A macskákra jellemző, hogy nem maradnak az otthonukban, a családi házak udvarán, hanem átmennek a szomszédos ingatlanokra, ahol előfordulhat, hogy például méregtől elpusztult egeret, patkányt esznek, vagy éppen a rágcsálóknak kitett egyéb más mérgező anyagból esznek, vagy isznak – írja közleményében Magdó Szilárd jegyző.

– A fentiek alapján arra kérjük a Tisztelt Lakosságot, függetlenül attól, hogy -és amennyiben szándékos, vagy gondatlan mérgezés történhetett, mindenki körültekintően helyezze ki otthonában, az udvarán a rágcsálókat (egér, patkány) írtó mérgeket, és ne hagyjanak szabadon például talajfertőtlenítőt, vagy fagyálló folyadékot stb., hogy elkerülhető legyen a további kisállat pusztulás – kéri a helyiektől Bicsérd vezetősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!