Bővült az eszközpark

2023.08.24. 11:00

Több osztály is modernebb felszereltségű lett

Ismét számos új képalkotó- és egyéb, az intézmény különféle szakrendelésein használt diagnosztikai eszközzel, berendezéssel gyarapodott a Siklósi Kórház orvostechnikai eszközparkja.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Csaknem 300 millió forint európai uniós pályázati forrásból fejleszti eszközparkját a Siklósi Kórház. Az egészségügyi intézmény 293,72 millió forint támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében a „Járóbeteg szakellátó szolgáltatások fejlesztése” című pályázatával.

Ennek keretében június elején a fizioterápia bővült az iparágon belüli legmodernebb technikát képviselő mágnesterápiás készülékkel, valamint az urológia és a radiológia gazdagodott új eszközökkel, és egy mobil RTG-berendezést is sikerült beszerezni, mely bármilyen szűk helyre odavihető, így az elesett állapotú, nehezen mozgó beteget nem kell külön mozgatni.

A kórházba augusztusban újabb modern berendezések érkeztek, melyek a nőgyógyászat, a gasztroenterológia és a fizioterápia eszközparkját bővítik, továbbá a készenléti ellátás munkáját segítik. A nőgyógyászati szakrendelés ultrahangkészülékkel gazdagodott. Jó képminőség, könnyű használat jellemzi, amely lehetővé teszi az időben meghozott, magabiztos döntéseket. A kardiológiai szakrendelés új ultrahangkészüléket kapott. Ez a gép növeli az orvosi munka hatékonyságát, több mindent tesz láthatóvá, számos kiegészítő vizsgálófejjel rendelkezik, és jobb a képminősége.

A fizioterápia tovább bővült két passzív csípő- és térdízület-, és két passzív vállízület-mozgató géppel, amelyek nagymértékben elősegítik a betegek rehabilitációját. Használhatók műtéti beavatkozások, sérülések után passzív kimozgatásra.

A készenléti ellátás munkáját egy új Mini Doppler, két új asztali pulzoximéter, egy sürgősségi táska, valamint egy új defibrillátor segíti. Ez olyan professzionális, kétfázisos defibrillátor-monitor, amely megfelel a kórházakban és rendelőintézetekben dolgozó szakemberek elvárásainak az egész világon. A gasztroenterológiai szakrendelés egy, a legmodernebb technikával felszerelt Pentax endoszkópos toronnyal gazdagodott.

A most beérkezett eszközök nagyban segítik az orvosok és az egészségügyi szakemberek munkáját, és hozzájárulnak a betegek jobb és hatékonyabb kezeléséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!