Bama.hu videó

2023.08.20. 09:17

Vidámság, jókedv töltötte meg a Pécsi Püspökség környékét (videó, galéria)

Gyerekek hangjától volt hangos a Pécsi Püspökség környéke augusztus 19-én, ami nem meglepő, hiszen ezen a napon tartották a Kovász - Egyházmegyei Családi Fesztivált.

Czeczon Enikő

Fotó: Löffler Péter

“A mennyek országa hasonlít a kovászhoz, amelyet fogott az asszony, belekeverte három mérő lisztbe, és az egész megkelt tőle.” - ez az idézet olvasható Máté evangéliumában, amelyhez kapcsolódóan a Kovász című rendezvény életre hívója, Felföldi László megyéspüspök nyilatkozatában így ír: “Ahogy a kovásztól megkel a kenyér, úgy keljen meg, növekedjen és gazdagodjon Jézus Krisztus szeretetében a Pécsi Egyházmegye egyházközségeinek közössége.” 

És úgy tűnik, hogy a közönség nem csak nő, hanem érdeklődik is, hiszen már a reggel 10 órai kezdésen ott voltak az eseményen. És örömmel vetették bele magukat a forgatagba, hogy élményt gyűjtsenek. 

A családi fesztivált Felföldi László nyitotta meg, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy ez egy csodálatos nap lesz óriási lehetőségekkel. Ez igaz is volt, hiszen több helyszínen többféle programmal várták a családokat. Színházi előadások, koncertek, kézműves foglalkozások csaltak mosolyt az arcokra, de kipróbálhatták magukat a kicsik és a nagyok íjászatban, vívásban is, de a kötélkert is vonzotta az érdeklődőket, ahol próbára tehették az ügyességüket a föld felett kiépített pályán.  A Dóm térre szervezett termelői piac pedig lehetőséget nyújtott arra, hogy kézzelfogható emléktárgyat is magával vihessenek a családok.  

 

A megyéspüspök a következőket kívánta a résztvevőknek: 

-  Mindenki nagyon gazdagon, nagyon feltöltődve, sok-sok szív találkozásának örömével és élményével térjen majd haza, hogy jövőre újra itt, így együtt, szeretettel tudjunk találkozni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!