Elismerték munkájukat

2023.09.15. 18:30

A településért aktívan tevékenykedőket díjazták Aranyosgadányban

Szeptember 15-én délután első alkalommal adta át Aranyosgadány község önkormányzata, Csurgyókné Praks Anita polgármester vezetésével az Aranyosgadányért emlékérmeket. Az ünnepségre a helyi kultúrházban került sor, melyet vacsora követett.

Mohay Réka

Fotó: Laufer László

A kitüntetéseket négy, a település fejlődéséért, közösségi életéért aktívan tevékenykedő polgárnak ítélték oda.

Dr. Horváth Csaba részére a „Horváth-kert” létrehozásáért, a kulturális és művészeti programok szervezéséért, a település közösségi életében betöltött három évtizedes, aktív szerepéért adták át a kitüntetést. Amint arról lapunk már korábban is beszámolt, az ő kezdeményezésére zajlik 2006 óta Aranyosgadányban nemzetközi alkotótábor, ahol magyar és délvidéki, illetve horvát művészek is rendszeres vendégek. Az általuk készített alkotások közül pedig számos megtekinthető a Horváth-kertben.

 

Dr. Dunai Máriát a település jó hírnevének öregbítéséért, Aranyosgadány közösségi életében betöltött szerepéért, az Aranyosgadányért alapítvány létrehozásáért, valamint az elszármazottak találkozóinak szervezésében vállalt szerepéért díjazták.

Peidl Balázst a WMAC World Martial Arts Committee által szervezett harcművészeti urópa-Bajnokság K1 küzdősport kategóriájában elért Európa-bajnok címéért, a település jó hírnevének gyarapításáért tüntették ki az emlékéremmel.

Dr. Papp László, Széchényi-díjas biológus, zoológus és entomológus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja részére Aranyosgadány jó hírnevének öregbitéséért, a rászoruló családok támogatásáért kapta meg az elismerést. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!