Ritka látványosságok

2023.09.23. 14:40

A Turizmus Világnapjára rengeteg programmal készül Pécs is

Szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján ingyenes vezetett séták és számos kedvezményes program várja az érdeklődő pécsieket és turistákat.

Bama.hu

Fotó: Havran Zoltán

A Tourinform iroda elől reggel 9 órakor induló ingyenes belvárosi idegenvezetés különlegessége, hogy a városháza tornyából látható csodálatos panoráma megtekintésével ér véget.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága a Pintér-kertben várja sétára az érdeklődőket, ahol a közelmúltban átadott Mecsek Kiállítás megtekintése is szerepel a programban.

A NÖF szervezésében Török séta a tabakosok városában címmel indul egy igazán érdekes hosszabb séta mely a Kórház téri Jakováli Haszán dzsámitól egészen a Tettyéig átszeli a várost. A török időkről lesznek hallhatók történetek, érdekességek.

A Littke Pezsgőgyár szerteágazó pincerendszerének felefedezésére invitálja a kíváncsi érdeklődőket Szilágyi Zsuzsanna idegenvezető. Szó esik majd a pezsgőkészítési eljárásokról és egy ponton izgalmas zseblámpás túrává változik a séta.

A Zsolnay Szakképző Centrum diákjai segítségével a kereskedelem, vendéglátás, turizmus fejlődése nyomába eredhetnek a kíváncsi érdeklődők a Szigeti városrészben.

A Janus Pannonius Múzeum Igazgatósággal társulva a Csontváry 170 kiállítás képei között a belépőjegy megvásárlása mellett ingyenes tárlatvezetéssel kedveskednek a diákok.

A Zsolnay Negyed helyszínein 990 Ft-ért látogathatják a résztvevők az egyes kiállításokat.

A Mecsekerdő délutáni-esti programokat kínál: a Mecsextrém Parkban éjszakai bobozás és a tavasszal nyitott Mecsek Discovery Centerben - MecseXplorer kiállítás várja a felfedező kedvű családokat egy izgalmas és interaktív délutáni kalandra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!