Épülettúra

2023.09.12. 12:00

Bemutatják a pécsi egyetem ritkán látható épületeit

A Kulturális Örökség Napjai keretében idén egy különleges, ritkán látogatható helyszín nyílik meg a Pécsi Tudományegyetemen.

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: gpointstudio

Az országos épületlátogató hétvége egyik helyszíne Pécs, ahol szeptember 16-án a PTE Rákóczi úti és 48-as téri épületeit tekinthetik meg az érdeklődők. A rendezvényen a felsőoktatási intézmény azon épített örökségeit szeretné bemutatni az érdeklődőknek, amelyek a hétköznapok során nem, vagy csak korlátozottan látogathatók a pécsi polgárok számára.

Az épülettúra során bemutatják az egyetem történetét a 48-as téren, érintve az egyetem elhelyezését, az építkezéseket és a különböző fejlesztési terveket, valamint az érdeklődők megtekinthetik a középkori tantermet és a jogi kar történetét bemutató kiállítást is. A program része a Halasy-Nagy József Aula, és az ott található Dudits Andor-freskó megtekintése is filmvetítéssel egybekötve.

És nem maradhat el a toronyban tett látogatás sem, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra. Az épületvezetések szeptember 16-án 10 és 14 órakor indulnak a 48-as téri bejárattól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában