Rendezvénysorozat

2023.09.23. 15:20

Bővítette királyegyházi kerékpáros pihenőhelyét a Holcim

A Holcim Magyarország Kft. számára kiemelten fontos az egészség- és munkavédelem, a környezet megóvása, valamint a helyi közösségek támogatása.

Bama.hu

Forrás: Holcim

A helyi közösségi elképzelések megvalósítását, az egészséges életmódra ösztönzést és a fenntarthatóságot egyaránt támogatja a Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút melletti kerékpáros pihenőhely továbbfejlesztése. A 2015-ben megépült pihenőhelyet most még felhasználóbarátabbá tették: további, árnyékot adó fákat telepítettek és a kerékpáros szervizállomást is felszerelték. Ezzel elősegítve a biztonságos közlekedést, és ösztönözve a helyi lakosság egészség- és környezettudatos életvitelét.

A Királyegyházi Cementgyár melletti, Királyegyháza-Szentlőrinc kerékpárút a Holcim támogatásával, valamint pályázati forrás felhasználásával valósult meg 2014-ben. 2015-ben a helyi önkormányzatok, intézmények és lakosok bevonásával a kerékpárút mellett, biciklis pihenőhelyet alakítottak ki, hogy ezzel is ösztönözzék a dolgozók kerékpáros munkába járását, amely az egészséges életmód szerves része. Akkor a helyi közösségek lakóinak részvételével, kavicsos alappal, betonpadokkal és facsemeték ültetésével került a biciklisták szolgálatába ez a pihenőhely.

Az elmúlt években a kerékpárút a környéken élők életének szerves része lett: a munkába járáson túl, évente több alkalommal a szentlőrinci és királyegyházai iskolások biciklis kirándulásainak is teret adott, azáltal, hogy biztonságos, környezettudatos közlekedést tett lehetővé. A mostani fejlesztés során térkövezéssel, újabb fák és kerékpáros szervizpont telepítésével vált még kényelmesebbé, felhasználóbarátabbá a pihenőhely. Ennek eredményeként már nemcsak a fák árnyékában pihenhetnek a jövőben az ide érkező kerékpárosok, hanem szükség esetén felpumpálhatják a biciklijük kerekét, beállíthatják az ülésmagasságot, vagy apróbb javításokat is elvégezhetnek.

Mindezek mellett a Holcim önkéntes munkavállalóinak köszönhetően egy betonból készült rovarotthon is helyet kapott a pihenőhely környezetében. A Holcim célja ezzel elősegíteni a környék élővilágának biodiverzitásának fenntartását, miközben figyelnek arra, hogy a rovarhotel lakói békében tudjanak élni a pihenőhelyet használó biciklisekkel.

A továbbfejlesztett biciklis pihenőt szeptember 21-én adta át a Holcim a munkavállalói és alvállalkozói számára szervezett kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok rendezvénysorozatának megnyitójának keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!