Novemberre várhatók az ingyenes, új izzók

2023.09.17. 11:00

Ellenőrzik a LED-csereprogramra regisztrált komlói lakosok adatait

Wald Kata

Komló Várhatóan novemberben vehetik majd át az ingyenes, energiatakarékos LED-izzókat az arra jogosultak – a komlóiak augusztus 15-ig jelezhették igényüket egy online űrlap kitöltésével. Azoknak, akiknek az internet használata nehézséget okozott, a kérelmeik benyújtásában a szociális iroda és a családsegítő szolgálat segített. 
 

– Jelenleg az ingyenes lakossági LED-csereprogramra regisztráltak adatainak ellenőrzése zajlik: a fényforrásokra az jogosult, aki szerződésben áll az áramszolgáltatóval, azaz, akinek a nevére a villanyszámla szól, és aki egyben az adott lakcímen van bejelentkezve

 – tájékoztatta lapunkat Polics József, Komló polgármestere. 

Ha a kérelem a kiírás feltételeinek megfelel, meghatározzák a kiosztásra kerülő lámpák számát és típusát, amelyeket a terv szerint novemberben vehetnek majd át az arra jogosultak a vásárcsarnok egy kifejezetten erre a célra kialakított helyiségében – a pontos részletekről e-mailben kapnak majd értesítést az érintettek. 

A LED-csereprogramot lebonyolító vállalkozás tájékoztatója szerint az ingyenes izzók átvételéhez személyi igazolványra, lakcímkártyára és a helyszínen, a honlapon korábban megtekintett szerződés aláírására lesz szükség. – Ha valaki más nevében jár el, akkor két tanúval aláíratott meghatalmazást kell bemutatnia. A régi, hagyományos izzókat pedig nem szükséges leadni – hangsúlyozza a felhívás. 
A LED-csereprogram tájékoztatója szerint egy átlagos magyar háztartásban húsz darab izzó található, amelyek fogyasztása a teljes villanyköltség közel egyharmadát jelenti. A LED-fényforrások előnye, hogy használatuk jelentős csökkenést jelent a villanyszámlában, tízéves élettartamuknak köszönhetően pedig sokkal kevesebb hulladék keletkezik általuk, a hagyományos izzók ugyanilyen időtartamban való használatához képest. – A modern izzók használatával nem csak a költségek redukálódnak, de a káros szén-dioxid-kibocsátás is mérséklődik, csökkentve ezzel a környezet terhelését – emeli ki a tájékoztató.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!