A fél várost lezárják

2023.09.22. 20:00

Gyalog és autóval is nehéz lesz közlekedni szombaton a Pride miatt

Szeptember 23-án rendezik meg pécsi Pride-ot, ez rengeteg útlezárást jelent a városban.

Bama.hu

Fotó: Löffler Péter

 A Pécsi Rendőrkapitányság tájékoztatása szerint szeptember 23-án reggel hat órától a rendezvény befejezéséig járművel történő megállási- és várakozási tilalom lép életbe mintegy negyven pécsi közterületen, többek között a Tettye tér teljes területe, a Magaslati út egésze, a Hunyadi János utca északi része, az Aradi vértanúk útja, az Ágoston tér szintén egésze, továbbá a Lánc utca, a Búza tér, a 48-as tér, valamint a Vargha Damján és Egyetem utcáknál. Ezeken a területeken a Pride napján délután fél kettőtől befejezésig az egyenruhások teljesen korlátozzák a személy- és járműforgalmat.
A rendőrség arra hívta fel a figyelmet, hogy a lezárt területet az ott tartózkodók bármikor elhagyhatják, azokba belépni azonban csak az oda bejelentett lakcímmel rendelkező lakosok, valamint az ott dolgozók és az „alapos indokkal” belépni kívánókon kívül – mint fogalmaztak – „senki nem léphet be”. A tájékoztató kitért arra is, hogy korlátozás érinti a lezárt területeken lévő üzletekbe, vendéglátó- és szórakozóhelyekre való bejutást is.

A kapitányság beszámolt arról is, hogy aznap déli 12-től délután háromig a járműforgalom elől teljes szélességben lezárják a Tettye utcát a Barátúr utca és a Tettye tér között. A vonulás ideje alatt fél kettőtől 15 óráig kilenc közterületet zárnak le teljes szélességben a Tettye tér és a Juhász Gyula utca között. Fél kettő és fél négy között pedig ugyanígy járnak majd el további 25 közterületen az Aradi vértanúk útján, az Ágoston téren, a Búza téren, a Nagy Lajos király útja teljes szakaszáig.
A Pride napján délután fél kettőtől este nyolcig teljes útlezárás lesz a 48-as téren, az Universitas utca Sport utca és 48-as tér közötti szakaszán, a Vargha Damján utca egy részén, a Vasvári Pál utca teljes egészén, valamint az Egyetem utcában a Vasvári Pál utca és a Rákóczi út között.
A rendőrség figyelmezteti az autósokat, hogy lezárt területeken maradt járműveket a tilalom után áthelyezik, amellyel kapcsolatban a +36-30/799-1060-as mobilszámon kérhetnek további tájékoztatást az érintettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában