Teljesítménytúra

2023.09.08. 15:00

Motorzúgástól lesz hangos Abaliget

Az abaligeti kempingbe érkezik meg a Tárnok-Abaliget Rally szeptember 9-én délután.

Zsigmond József

Fotó: Jet Shopping Media

A Tárnok-Abaliget Rally egy nagyrészt földutakon zajló autós-motoros teljesítménytúra, melyen egy adott útvonalon kell végighaladniuk a résztvevőknek, ellenőrzőpontok érintésével. A rajt Tárnokon (Pest vármegye) lesz, a cél pedig Baranya vármegye, egészen pontosan Abaliget.

Mint a szervezők közölték, az útvonal közel 250 kilométer lesz. A mezőny szombat reggel indul, majd földutakon, dimbes-dombos, néhol vízmosásos szakaszon át érkeznek meg a versenyzők Abaligetre. Hozzátették azt is, hogy aszfaltos szakaszokon, sőt városokon is áthaladnak a résztvevők, így csak rendszámmal rendelkező autók, quadok és motorok indulhatnak.

A célba érés után az eredményt rögzítik, és várhatóan az esti órákban a kiértékelés után eredményhirdetésre kerül sor. A szervezők megemlítették, hogy a célba érés után egy tál étellel készülnek, ami minden célba érkezőt megillet, ennek költsége benne van a nevezési díjban.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!