Változott a rendszer

2023.09.11. 20:15

Összefogtak a települések az orvosi ügyelet érdekében

Zsigmond József

A kép illusztráció

Fotó: fizkes

Fontos számunkra, hogy a háziorvosi és sürgősségi ügyelet elérhetővé váljon ismét Dombóváron - írta közösségi oldalán Mágocs polgármestere, Bogyayné Gál Tünde. Mint írta, idén szeptember elsejétől változott a háziorvosi ügyeleti rendszer, az önkormányzatok helyett az Országos Mentőszolgálat vette át a szervezést.

– Az orvosi ügyeleti változásokkal kapcsolatban levelet fogalmaztunk meg annak érdekében, hogy szeretnénk, ha Dombóváron maradna a háziorvosi és sürgősségi ügyelet, hiszen baj esetén fontos, hogy közel legyen a személyes segítség

 – írta közösségi oldalán a polgármester. Mint megemlítette, a térség valamennyi településének ez a célja, ezért levélben keresték meg a térség országgyűlési képviselőjét, Hargitai Jánost és Takács Pétert egészségügyi államtitkárt, hogy támogassák őket céljaik elérésében. A levelet Mágocs, Bikal, Alsómocsolád, Nagyhajmás és Mekényes polgármesterei közösen írták alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!