Hiánypótló oldal

2023.09.07. 18:50

Száz bejelentésből csak hármat sikerült orvosolni

A Pécsi Közösségi Térkép hiánypótlónak bizonyult városüzemeltetési szempontból – hangsúlyozta portálunknak Csizmadia Péter, a pécsi Fidesz frakcióvezetője a május végén indult, a közterületi problémák jelzését egyszerűen lehetővé tevő honlap eddigi tapasztalatairól.

Balikó Gergely

Fotó: Laufer László

A pecskt.hu bemutatkozója szerint a közösségi térkép célja, hogy bürokratikus akadályok nélkül, bárki könnyen és egyszerűen jelezni tudjon egy olyan városi problémát, amely a közösség életét is megnehezíti. Ezeket aztán hivatalos formában továbbítják a jelenlegi baloldali városvezetés, illetve az önkormányzat, vagy szolgáltató cégek irányába.
Cikkünk megjelenéséig 98 problémáról érkezett bejelentés az oldalra, ami külön számon tartja a még megoldatlan és a már megoldott ügyeket. Utóbbiakból mindössze három van: az Akácfa dűlőnél egy gaztenger, az új vásárcsarnok mellett pedig egy „toklászültetvény” szűnt meg a bejelentőknek köszönhetően. Ahogy szintén lakossági jelzés miatt javítottak meg egy törött padot az Ybl Miklós utcában.

A még megoldásra váró ügyek között - a teljesség igénye nélkül - balesetveszélyes járdát, kiégett közvilágítást, további gaz- és sártengereket, parlagfűvel benőtt területet, korhadó padokat, fellazult utcaköveket, járhatatlan utakat, és kátyúkat, valamint indokolatlan közlekedési táblát, illetve habzó szökőkutat is találni.
Csizmadia Péter elmondta, beigazolódott annak igénye, hogy a pécsiek a nagyobb vagy apróbb, a szemet bántó közterületi problémákat egyszerűen jelezni tudják a jelenlegi városvezetés felé. 

A pécsi Fidesz frakcióvezetője a pecskt.hu oldalra eddig beérkezett problémák alapján is a jelenlegi városvezetésnek az útfelújításokkal kapcsolatban kevesebb sikerpropagandát és burjánzó problémák megoldása iránti több figyelmet javasolt. Kommunikációval sok mindent lehet palástolni, de a bejelentések száma azért elég beszédes – fogalmazott Csizmadia Péter.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!