Ünnepel Bálint apukája

2023.09.02. 17:50

Szép kort élt meg a népszerű víziló

A napokban töltötte be 45. életévét a Debrecen Zoo legidősebb lakója, Szigfrid, aki 1978. augusztus 31-én született a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A nílusi víziló a pécsi Bálint édesapja is egyben.

Bama.hu

Fotó: Laufer László

A nílusi víziló 1985 novemberében érkezett az intézménybe – adta hírül a park a Facebook-oldalán.
Mint írják, nem sokáig maradt egyedül, néhány évvel később ugyanis életre szóló társat kapott a szintén budapesti származású Linda személyében, akivel máig az állatkert egyik legnépszerűbb szerelmespárját alkotják. 

Frigyükből született többek között a Pécsi Állatkert és Akvárium Terrárium hivatalosban élő Bálint, valamint az az Edit, aki 1998-ban a tengerentúlon, a floridai Disney’s Animal Kingdomban talált új otthonra. Érdekesség, hogy Edit unokái, így Linda és Szigfrid dédunokái a Cincinnati Állatkert világhírű fiatal vízilovai, Fiona és Fritz.

– Születésnapos óriásunkat ma reggel különleges takarmánytortával köszöntötték gondozói és egyik örökbefogadója, és természetesen Linda is csatlakozott az ünnepléshez – olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!