Elindult a tanév

2023.09.01. 19:12

Több mint 300 diák tanulását könnyítik meg Pécsváradon

A Pécsi Tankerületi Központ (PTK) ünnepélyes tanévnyitójával kötötték össze a Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola új épületszárnyának átadását szeptember elsején.

Czeczon Enikő

Forrás: Baranya Vármegyei Önkormányzat

Ezen dátumtól számítva a PTK fenntartásában huszonhárom településen működik nevelés-oktatási intézmény, amely kiegészül a vármegyei szintű szakszolgálati intézményekkel, így összesen hetvennégy feladatellátási hely fenntartója a PTK. Az intézményeknek több mint tizenhétezer tanulója van.  

Az elmúlt öt évben jelentős szerepet töltöttek be a pályázatok a sokszínű intézményrendszer infrastruktúra és szakmai fejlesztésében. Európa Uniós és hazai pályázati forrásokból, valamint Magyarország Kormánya támogatásával huszonhat épület újult meg 5,2 milliárd forintból. Ezek közül kiemelkedik az “Iskola 2020” pályázat során megvalósult beruházások. A projekt keretében négy intézmény került fejlesztésre Komlón, Kozármislenyben, Pécsváradon és Pellérden. A négy intézmény új oktatási terekkel, berendezési és használati tárgyakkal, valamint digitálisan korszerűsített tantermekkel gazdagodott. A pécsváradi Kodolányi János Német Nemzetiségi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  a negyedik megvalósult beruházás, a másik három helyszínen már előző tanévre elkészült a projektben vállalt feladat.  

Az iskola infrastrukturális beruházása összességében 846,982 millió forintból valósult meg. A meglévő iskola egy közel 685 négyzetméteres épületrésszel bővült. Helyett kapott a földszinten egy többcélú nagyterem, az emeleten pedig kialakításra került hat további tanterem, öltöző és kiszolgáló helységek. A külső munkák részeként pedig megújult az iskolaudvar és a belső udvar is.  

Kiemelt szempont volt a beruházás során a modern tanulási környezet kialakítása, amely a gyermekek életkori sajátosságaihoz igazodó bútorzat biztosítását, illetve a szükséges fejlesztőeszközök beszerzését is magában foglalta.

A pályázat megvalósulásával több, mint 300 diák tanulási körülményei javultak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!