Figyeljünk oda!

2023.09.09. 18:33

Veszélyt jelenthet a házi sütemény

Megkezdődött az iskola, az óvodákba is visszatértek a gyerekek – minden szülői értekezleten felmerül a kérdés: ünnepi alkalmakra lehet-e házi készítésű süteményt bevinni.

Wald Kata

Képünk illusztráció

Forrás: pixabay

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Né­bih) tájékoztatója szerint jogszabály nem tiltja a házilag készült sütik, torták, stb. közintézményekbe, gyermekintézményekbe való bevitelét. Az adott iskola, óvoda döntése, hogy beengedi-e az ellenőrizetlen háztartásokból származó otthoni készítményeket, vagy sem. 

Ha az intézmény megengedi a házi sütemények bevitelét, akkor a Nébih szerint tájékoztatnia kell a szülőket a lehetséges kockázatokról is, hisz háztartásonként eltérőek a higiéniai állapotok, és az élelmiszer-biztonsági szabályokat sem feltétlenül ismerik maradéktalanul a háziasszonyok. 
Összességében tehát a házi, otthon készített sütemények bevitelét, közös fogyasztását élelmiszer-biztonsági szempontból még alkalmilag sem támogatja a Nébih. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!