A jövőt jelenti az épület

2023.10.26. 20:00

A lurkók is csekkolták az új bölcsődét Márokon

Ünnepélyes keretek között, dr. Hargitai János országgyűlési képviselő részvételével csütörtökön átadták Márok új bölcsődéjét. Az intézmény néhány nap múlva 7 kisgyermekkel kezdi meg a működését.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Fotó: Zs.K.

Nagy öröm a zsáktelepülés életében, hogy megépülhetett, és napokon belül megnyithat a bölcsőde Márokon. A fejlesztésre több mint 150 millió forintot nyert az önkormányzat a Területi- és Településfejlesztési Operatív Programban, a Baranya Vármegyei Önkormányzattal konzorciumban valósították meg a beruházást.

Krizics Zsanett, Márok polgármestere elmondta, az önkormányzat célja az volt, hogy a mároki és a környékbeli családoknak segítsen, illetve segítsen azoknak az anyukáknak, akik szeretnének visszatérni a munkába. Mint elhangzott, a bölcsőde helyén egykor egy romos épület volt, melyet az önkormányzat megvásárolt, elbontott, és annak helyén áll most a szép új épület, amely 180 négyzetméternyi alapterületű, és egy 20 négyzetméteres fedett terasz, valamint egy 25 négyzetméteres játszóudvar tartozik hozzá. Természetesen a pályázat keretében minden berendezést, felszerelést és játékot be tudtak szerezni, így tényleg csak nyitásra vár az intézmény. A polgármester minden közreműködőnek név szerint megköszönte a azok munkáját, akik valahogyan kapcsolódtak a projekt megvalósításához.

Fotó: Zs.K.
Fotó: Zs.K.

Király Lívia, az intézmény vezetője elmondta: amellett, hogy a bölcsőde segít az anyáknak visszaállni a munkába, más hasznos szerepet is játszik a kisgyermekek életében. A szocializáció egyik színtere, emellett segít abban is, hogy a kicsiknél kialakuljanak a tisztálkodási és öltözködési szokások. 

Dr. Hargitai János országgyűlési képviselő Michael Ward brit lelkészt idézve úgy fogalmazott: „A kéz, mely a bölcsőt ringatja, az egész világot igazgatja.” Márokon egymást érik az ünnepi alkalmak, hiszen nemrégiben adták át Pájlánd-házat, most pedig egy új intézmény nyitását ünnepelhetik. A képviselő szerint mindkettőnek szimbolikus jelentősége van, hiszen a Pájlánd-ház a múltat idézi, addig a bölcsőde a jövőt jelenti. Utalt a kormány tegnap bejelentett újabb családtámogatási programjára, a CSOK Pluszra, és beszélt arról is, hogy jövő év január végéig elkészül az M6-os autópálya befejező szakasza, ezen a szakaszon lesz a későbbiek folyamán egy mároki rákötés, amely reményeik szerint még jelentősebb változásokat hoz majd a településnek.

Fotó: Zs.K.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!