Nagy segítség a családoknak

2023.09.18. 19:15

Novembertől várják a kisgyermekeket az új mároki bölcsődében

Elkészült a mini bölcsőde Márokon.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Forrás: Mároki Önkormányzat

A négyszáz lakosú dél-baranyai település mintegy 150 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el, és használt fel az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési forrásból a beruházásra. Az önkormányzat célja volt, hogy a községben és a környező településeken élő kisgyermekes családok helyzetét megkönnyítse, illetve elősegítse a kisgyermekes anyák munkába állását. A Kossuth Lajos utcában egy új, 180 négyzetméteres épületet építettek fel a gyermekjóléti szolgáltatás elindításához, és mára egy 8 férőhelyes új, minibölcsőde kialakítása, teljes felszerelése valósult meg.

Krizics Zsanett, Márok polgármestere elmondta, az intézmény három embernek ad munkát, a bölcsőde nyitását november elsejére tervezik, s még van pár férőhely a kisgyermekek számára. Az épület megépítése mellett eszközök beszerzése, udvar, játszóudvar kialakítása (kerítés, kert építése, javítása; zöldterület-fejlesztése, növelése), babakocsi tároló létesítése, valamint parkoló-férőhely és akadálymentes parkoló-férőhely fejlesztése, kialakítása valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!