Enyhült a káosz, de nem elégedettek

2023.10.24. 14:00

A naponta több száz autó cserélődése környezetszennyezéssel és zajjal jár a családi házas övezetben

Hiába lehet már a Siklósi út felől is megközelíteni az Északmegyer dűlőt, miután a munkálatok egy része befejeződött a fő úton, az ottani vállalkozók továbbra sincsenek megnyugodva.

Bóka Máté Ciprián

Mint arról beszámoltunk, Péterffy Attila pécsi polgármester aláírásával zajlanak azok a rekonstrukciós munkák, amelyek során hónapokig úgy volt lezárva például a Megyeri út egyik fele, hogy ott munkást sem láttak, s bár a napokban csoda történt a híres pécsi gödörben, az Északmegyer dűlőben továbbra sem nyugodtak meg a kedélyek. Torma Péter vállalkozó ugyanis már olyan hirdetést adna fel, amivel utcát vásárolna magának – a közelben ugyanis két utcát is úgy vett meg az egyik multi, hogy ezzel a közlekedést is akadályozta azok lezárásával. 

Torma Péter, aki évtizedek óta dolgozik műhelyében, azt mondta, hogy miután a vállalat elhatározta, hogy bővít, ehhez szüksége volt két utcára, de ezt egy kecskeméti projektcégen keresztül vásárolta csak meg, ezért azzal védekezhet, hogy a cég csak bérli a területet, a valamikor közutak lezárását pedig csak el is nézik nekik a városvezetők. 

A két utcát ráadásul úgy torlaszolták el, hogy erről a környéken élőket nem tájékoztatták,  akik csak a kész tényekkel szembesültek.

A pécsi vállalkozó azt is közölte, hogy a cég az üzembővítést az ott lakók nyugalmát semmibe véve a családi házas övezet mellett, a Szilva utcában tervezi, holott a városnak van erre a célra létrehozott ipari parkja. Úgy véli, hogy a naponta több száz autó cserélődése környezetszennyezéssel, zajjal jár, de az Egressy utca lezárásával a bicikliutat is elvették.

Megijedtek, még a dombokat is elvitték

Néhány hónapja többször foglalkoztunk azzal, hogy az Északmegyer dűlőben lévő önkormányzati területen hatalmas parlagfű mező alakult ki az ott elhelyezett építési törmeléket is tartalmazó dombokon, amiket csemetefák körül hoztak létre. Bár az önkormányzat cége, a Biokom Nkft. nem vágta le a néhol 1,5-2 méteres burjánt, cikkünk után megpróbálták, de ez akkor sem jött össze maradéktalanul, ezért újra foglalkoztunk a témával. Az újabb cikkünk után aztán az ott létrehozott dombokat is felszámolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!