Mecsek–Villányi-hegység turistatérkép

2023.10.07. 12:00

Az új elkerülőutak, kerékpárutak is szerepelnek már a kiadványban

Aktualizálta a Cartographia kiadó a Mecsek–Villányi-hegység turistatérképét. Az aktualizált, új kiadású Mecsek–Villányi-hegység turistatérkép részletesen és naprakészen ábrázolja a látnivalókat, a sokrétű szabadidős lehetőségeket, ezáltal nélkülözhetetlen segítője lehet az aktív turisztikai formák kedvelőinek.

Rajnai-Zsíros Krisztina

A kép illusztráció

Fotó: Kovács Péter

Az aktualizált kiadványban szerepel már a Zobákpuszta–Komló új elkerülő út, a Komló–Sikonda új kerékpárút, a Villány–Villánykövesd új kerékpárút, Pécs turisztikailag fontosabb helyi járatainak aktuális hálózata, Komló helyi járatainak aktuális hálózata, Pécs–Árpádtető: Mecsek Discovery Center és a Mecsek Egyesület Múzeumának új helye Pécs–Árpádtetőn. A térkép előoldalán kapott helyet a Misina-Tubes részletes melléktérképe, illetve a Baranyai-dombság keleti részének térképe is. 

A hátoldalon a Villányi-hegység térképe és Pécs belváros-térképe illetve a látnivalók ismertetője mellett turisztikai szolgáltatók hirdetései sorakoznak. Minden térkép hátulján megtalálható egy QR-kód is, amelynek segítségével az adott tájegység ajánlott túráit mutatják be képekkel és természetesen térképpel kiegészítve. Az alkalmazás a német Rother céggel együttműködve jött létre, ennek köszönhetően az applikáció használói hozzáférhetnek a Rother cég külföldi hasonló túraleírásaihoz is.

A térkép társkiadványa, a Mecsek–Villányi-hegység turistakalauz ismerteti a térség természeti és kultúrtörténeti látnivalóit, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra mellett a hegység legérdekesebb pontjait felfűző turistaútjainak leírását, egyéb hasznos információkat (pl. közlekedés, a hegység természetjárásának múltja, emlékei, a turistajelzések rendszere, kerékpártúrák, télisport-lehetőségek, illetve a települések látnivalói stb.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!