Idősek nappali ellátója lehetne

2023.10.06. 14:52

Berényi Zoltán az idősek szolgálatába állítaná a volt vasasi legényotthon épületét

Az egykori Janus Pannonius Tudományegyetem (JPTE) jelenleg használaton kívüli Pécs-vasasi legényotthona kiválóan alkalmas lenne idősek nappali ellátójának és bentlakásos apartmanházas otthonnak – vetette fel Berényi Zoltán, Hird, Vasas és Somogy önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján.

Balikó Gergely

A nemzeti oldal politikusa kifejtette, hogy erről helyben fejlesztési tervet is készítettek, amit még 2021-ben Péterffy Attila jelenlegi polgármesternek átadtak. Úgy vélte, hogy a pécsi önkormányzatnak nem okozna gondot az állami tulajdonban lévő ingatlan – akár egy cserével történő - megszerzése, majd pályázati forrásból az új funkció kialakítása. Hirden szintén hasonló hiátust lehetne pótolni a most megvásárolt faluházzal – utalt rá a képviselő.

Berényi Zoltán végül arról szólt, hogy a pécsi jobboldal idősügyi javaslata nagy segítséget jelentene a Somogy-Vasas-Hird városrészben élőknek. Mint hozzátette, támogatja Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetőjének felvetését, amelyben idősek részére szűrőprogramokat, az aktív időskor érdekében szervezett programokat, valamint az nyugdíjas egyesületek támogatását szorgalmazta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!