Miért hallgat az LMP?

2023.10.05. 15:20

Pécsi Fidesz: több száz idős lakhatása kerül veszélybe

A pécsi Fidesz frakció arra vár választ az LMP pécsi politikusaitól, hogy miért tűrik szótlanul a nyugdíjasházat fenntartó agglomerációs társulás megkárosítását.

Balikó Gergely

Barkóczi Csaba csütörtöki sajtótájékoztatóján felidézte: nyomozás indult amiatt, hogy a baloldali vezetésű pécsi önkormányzat május végén – a pécsi jegyző vizsgálata szerint is – jogszerűtlenül inkasszált 405 millió forintot a Pécsi Többcélú Agglomerációs Társulás bankszámlájáról, és azt a mai napig nem adta vissza. A jobboldali politikus emlékeztetett rá: a társulás több pécsi szociális intézményt tart fenn, köztük azt is, amelyik a Felsőbalokány utcai nyugdíjasházat üzemelteti.

A „jogtalannak tűnő eltulajdonítás” miatt több több száz pécsi nyugdíjas élethelyzete válthat lehetetlenné, lakhatási helyzetük nehéz helyzetbe kerül – fogalmazott Barkóczi Csaba.

A Fideszes képviselő feltette a kérdést: miért hallgatnak a máskor hangos LMP-s politikusok, köztük Keresztes László Lóránt, Kóbor József és Szabó András az ügyben, és miért nem tiltakoznak?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!