Kölcsönös ismerkedés

2023.10.25. 19:15

Beveszik a siklósi várat a pécsi családok

Pécsi Családok Napja lesz november 4-én a Siklósi Várban.

Rajnai-Zsíros Krisztina

Képünk egy korábbi rendezvény illusztrációja.

Fotó: Löffler Péter

Szentgyörgyváry Péter várkapitány elmondta, a rendezvény célja, hogy a pécsiek megismerjék a Dunántúl legnagyobb várát, Magyarország egyik legépebben maradt épített örökségét, amely tőlük mindössze 24 kilométerre van. Ezen a napon a pécsi családoknak ingyenes a várbelépés. A programok között lesz lovagoltatás, íjászat, arcfestés, gurulós játékok, légvár és további sok érdekesség. 

Színpadi műsorokkal is készülnek a pécsi családoknak: 11 órától Kovács Réka gyerekműsora, 11.30-tól pedig A Harkányi Gyógyvíz és az Ördögszántotta Hegy Legendája című zenés-táncos előadás szórakoztatja a nézőket. Délben a várkapitány díszlövése lesz a Spanyolbástyán, amely után 12.15-kor Kőhalmi Ferenc udvari bűvész örvendezteti meg a kicsiket. 13 órától harci bemutatóval folytatódik a program, 13.30-tól pedig a Buborék együttes zenél a közönségnek. 14 órától a Grimbusz Színház A csodálatos lámpa című előadásával zárul a program. A várkapitány elmondta, a vár belső területei nagyok, így a rendezvény eső esetén is megvalósul beltérben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!