Élhetőbb város

2023.10.09. 11:01

Csizmadia a közszolgálatot teljesítőknek adna kedvezményeket

Pécsett közszolgálatot teljesíteni olyan hivatás, miért a városnak cserébe segítenie kell – mondta hétfőn Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető, aki egy komplex kedvezménycsomagot jelentett be számukra.

Bóka Máté Ciprián

Forrás: Pécsi fidesz

– Tudjuk, hogy milyen kiélezett a munkaerőpiac, és meg kell küzdeni a jó szakemberekért és a jó munkavállalókért, ami a közszférát kiemelt kihívás elé állítja, hiszen a piaccal kell versenyeznie. Ebben a helyzetben mindent el kell követnünk, hogy megtarthassuk a legkiválóbb szakembereinket és idecsábítsuk azokat, akik jelenleg még nem Pécsen végeznek közszolgálatot – mondta Csizmadia Péter. A fideszes frakcióvezető elmondta, amennyiben a jövő évi választáson bizalmat kap a nemzeti oldal, akkor kimondottan a közszolgáltatásokat ellátó dolgozóknak szóló kedvezménycsomagot vezetnek be. Ennek része lesz a lakhatás biztosítása, valamint sport-, kulturális-, és egyéb közművelődési szolgáltatások igénybevétele, illetve a helyi tömegközlekedésben biztosítandó kedvezmények.  

Alapvetően az önkormányzat intézményrendszerében dolgozóknak szól a csomag: a bölcsődei és óvodai ellátásban, az egészségügyi szolgáltatások biztosításában, illetőleg a polgármesteri hivatalban dolgozók számára, valamint a Pécsett szolgálatot teljesítő rendőrök, tűzoltók, katasztrófavédelem munkatársainak állították össze.  

– Vállaljuk azt, hogy az önkormányzati több ezres bérlakásállományból egy részt elkülönítünk a közszolgálati kedvezménycsomag jogosulti körének, hiszen akiknek nincs ingatlanjuk, azok piaci áron kénytelenek albérletet fizetni, nekik egy ennél kedvezőbb lakhatást tudunk biztosítani – mondta.  

Hozzátette, „látjuk azt, hogy az elmúlt 30 év legnagyobb korrupciós botránya van kibontakozóban jelenleg a pécsi önkormányzatnál, kézen-közön mindenféle visszaélések keretében kaptak lakást illetéktelen személyek a gyanú szerint. Ez a jövőben nem fordulhat elő, ezért mi megerősítjük az önkormányzat belső ellenőrzési osztályát és ezeknek a lakásoknak a sorsát folyamatosan monitorozni fogják a szakemberek annak érdekében, hogy valóban tiszta körülményeket tudjunk teremteni a pécsi lakáshelyzetben”.  

A kulturális területen a Janus Pannonius Múzeum, a Nemzeti Színház, illetve a Csorba Győző Könyvtárnak a szolgáltatásait kimondottan egy közszolgálati, kedvezményes bérlettel vehetik igénye. A helyi tömegközlekedéssel kapcsolatban hasonlóban gondolkodnak, ahogyan kedvezményt biztosítanának az önkormányzat sportolási és szabadidős területein is.  

– Bízom benne, hogy ezzel a csomaggal Pécs valóban meg tudja becsülni a közszolgálatot  végzőket, és egy élhetőbb várost teremtsen számukra is – tette hozzá.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!