Távol maradtak a baloldaliak

2023.10.03. 20:00

Botrány: nem tudták meghallgatni a cégvezetőket Pécsen

Az öt főből álló pénzügyi bizottság három baloldali tagja nem jelent meg a keddi ülésen, aminek következtében nem is tudták érdemben megkérdezni a városi cégek vezetőit arról, hogy miként gazdálkodtak a rájuk bízott közvagyonnal.

Bóka Máté Ciprián

 Két MSZP-s állítólag beteg lett, míg a botrányos zöldbiztos, az LMP-s Kóbor József állítólag dolgozott. A napokban közben újabb botrányok robbantak ki a pécsi városházán. 

Hiába rendelték be a városházára az önkormányzati cégek vezetőit a pénzügyi és ellenőrzési bizottság ülésére, az öt főből álló grémium három tagja sem jött el a kedd reggelre, már jóval korábban meghirdetett ülésre. A Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető vezette bizottság mellé kirendelt városházi apparátus tagjai nagyjából félórás telefonálgatás után is csak annyit tudtak elérni, hogy a bizottság két tagjától megtudták, nem jönnek el az ülésre, a harmadik baloldali társuk pedig már előtte kimentette magát. Két MSZP-s beteget jelentett, míg a Gyurcsány Ferenccel háttérben egyezkedő Péterffy Attilát segítő LMP-s Kóbor József civil munkájára hivatkozva nem érkezett meg. Csizmadia mellett még Topán László, a Tiszta Kezek Frakció képviselője jött el, Topán az, aki a Mandulásban az MSZP-s luxusberuházás megakadályozása miatt vált kegyvesztetté a baloldalon.

A kényes kérdéseket is megúszták

Az ülésen egyébként a nemzeti oldal és a Tiszta Kezek Frakció részéről is kényes kérdések hangozhattak volna el. Többek között arról is kérdezhettek volna, hogy miért fokozták a városi vagyon kiárusítását a Pécsi Vagyonhasznosítónál, a Tettye Forrásház működőképessége vajon fennmaradhat-e az év végéig, vagy pedig elveszíti az engedélyét, valamint a közterület-felügyeletnél történt furcsaságokról, az állítólagos „önkormányzati átvilágításról” érdeklődhettek volna.

Az újabb nyomozások miatt nem jöttek el?

Egyébiránt az, hogy a baloldaliak nem érkeztek meg az ülésre, nem kizárt, hogy összefüggésben van az újabb nyomozásokkal a városháza körül. A múlt héten robbant ki az újabb botrány, miszerint nyomozást rendeltek el amiatt is, hogy a pécsi kistérségi társulástól úgy vettek el több mint 400 milliót Péterffyék, hogy azt a pécsi jegyző is jogszerűtlennek találta. Ezen a héten pedig az is kiderült, hogy az önkormányzati lakások kiutalása körüli újabb anomáliák miatt is nyomozás indult az önkormányzatnál. Szintén nyomoznak vesztegetés elfogadása miatt is az önkormányzati bérlakások ügyében, valamint a Mandulás kemping és a Bőrklinika cseréje miatt is hűtlen kezelés gyanújával.

Az üléstől távol maradó baloldaliakat ezekkel az ügyekkel is szembesíthették volna az állampolgárok, az újságírók.

A baloldalnak nem volt kérdése

A nemzeti oldal által vezetett pénzügyi bizottsággal együtt ülésezett volna az MSZP-s vezetésű gazdasági bizottság, amely szintén csonkán ugyan, de még éppen határozatképesen hallgatta végig a cégvezetők beszámolóit. A baloldaliak részéről így egyelten egy érdemi és lényegi kérdés sem merült fel a baloldali irányítás alatt lévő vállalatok működése kapcsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!