Bama.hu videó

2023.10.04. 16:19

Csobbanásra fel! Megnyílt az új tanuszoda Szentlőrincen - videó és galéria

Dupla volt az öröm Szentlőrincen október 4-én, ugyanis két új fontos helyszín átadására került sor: a Szentlőrinci Egységes Gyógy­pedagógiai Módszertani Intézmény, Általános Iskola és Kollégium (EGYMI) új óvodai szárnyának avatását követően a pazar látványt nyújtó, kétmedencés tanuszodát adták át.

Mohay Réka

Elkészült a város tanuszodája, amelyet szerda délután adtak át ünnepélyes keretek között. A megvalósítására szóló kormányhatározatot 2022. március végén írta alá Orbán Viktor. A projekt fedezete 1,77 milliárd forint volt, kivitelezése 2022 áprilisában kezdődött. Az épület elsősorban az úszás oktatását szolgálja, 80 fős tervezett tanulói kapacitással, célközönsége a Szentlőrinci járás tanulói, de oktatási időn kívül a közönség kiszolgálására is alkalmas, így a mindennapi sportélet lehetőségeit is javítja majd az uszoda. A medencetér két tanmedencét tartalmaz: egy kisebbet a kezdőknek, egy nagyobbat pedig a haladóknak. A létesítményben emellett kiszolgáló öltözők és egyéb helyiségek is vannak.

Az ünnepélyes átadón a helyi tanulók adtak rövid úszás bemutatót, illetve köszöntők hangzottak el Schmidt Gábor, sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkár, Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke és Nagy Csaba, Szentlőrinc országgyűlési képviselője által.

A Szentlőrinci EGYMI óvodáját 2023. február 1-jével indították el az intézmény kollégiumában, átmeneti helyen. A most átadott épületszárnyat, amelyet az önkormányzat bocsátott ingyenesen az intézmény rendelkezésére, saját forrásból és a Klebelsberg Központ 22 millió forintos támogatásából újították fel és alakították ki. A munkálatok során két csoportszoba, egy fejlesztő helyiség, irodák, öltözők, akadálymentes mosdó, óvodai vizesblokk lett kialakítva. 

Az épületrész teljes körű felújításán túl megtörtént az óvodai gyermekbútorok beszerzése, illetve folyamatban van a játszótéri elemek kihelyezése is. Az intézményben Jelenleg 11 óvodást látnak el, de létszámuk emelkedik.
Az eseményen többek között részt vett Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Bognár László, a Szigetvári Tankerületi Központ igazgatója és Nagy Csaba, Szentlőrinc országgyűlési képviselője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!