Szép összefogás Pécsen

2023.10.21. 13:40

Értelmileg sérült emberek és képzőművész hallgatók közös alkotásaiból nyílt kiállítás

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karos, festő-szobrász szakos hallgatói és intellektuális képességzavarral élő emberek közös alkotásai szerepelnek a Zsolnay Kulturális Negyed Kemence Galériájának tárlatán - közölte a fogyatékkal élők felkarolását végző Fogd a Kezem Alapítvány az MTI-vel.

Bama.hu

Illusztráció egy 2019-es kiállításról.

Forrás: Fogd a Kezem Alapítvány

Közleményükben felidézték: a szervezet intellektuális képességzavarral élő felnőtt ellátottjai és a festő-szobrász szakos hallgatók immár nyolc esztendeje minden szemeszterben közösen vesznek részt az Art Brut elnevezésű szemináriumon, ahol közös alkotás keretében születnek festmények.

Az egyetemi hallgatók számára a lehetőség fontos szemléletformáló erővel bír azáltal, hogy alkalom nyílik fogyatékossággal élő személyekkel találkozni, együtt alkotni - olvasható az alapítvány közleményében.

Az Összefonódó világok - Art Brut címet viselő kiállítás november 10-éig ingyenesen tekinthető meg hétfőtől péntekig 10 és 17 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!