Szakrendeléseket szüntettek meg

2023.10.04. 10:35

Kamarás: Péterffyék nem tisztelik az időskorú pécsieket

Balikó Gergely

Péterffy Attila és a baloldali városvezetés nem tiszteli az időskorú pécsieket és folyamatosan az ő kárukra hoz intézkedéseket – hangsúlyozta a Kamarás Péter fideszes önkormányzati képviselő szerdán. Pécsi sajtótájékoztatóján elmondta: 2018-ban a jobboldali városvezetés a Kertvárosi Rendelőintézetet azért hozta létre, hogy a városrészben élő idős embereknek ne kelljen más városrészbe „zarándokolniuk” az orvosi ellátásért.

Péterffyék az eredetileg kialakított nyolc szakrendelésből már négyet - a kardiológiát, a belgyógyászatot, ultrahangot és a szemészetet - megszüntettek. Ha a jobboldal visszaszerzi a várost, visszahozzuk ezeket a szakrendeléseket – ígérte. Kamarás Péter kitért rá hogy a polgári városvezetés által 500 egyedülálló idős pécsi részére létrehozott ingyenes jelzőrendszeres házi segítségnyújtás lehetőségét Péterffyék 150 időstől megvonták és többiek részére pedig fizetőssé akarta tenni azt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!