Adni jó

2023.10.04. 14:40

Mindenkit várnak a Plazmaadók Éjszakáján

Czeczon Enikő

A kép illusztráció

Fotó: Frank Yvette

Október első hetében ünneplik a Nemzetközi Plazmaadó Hetet, amelynek egyik célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy miért van jelentősége a plazmagyűjtésnek. A másik pedig az, hogy megfelelő elismertséget vívjon ki a mások életét megmentő és jóvá tevő plazmadonorok számára. Október 5-én több Bio­Life plazmaközpontban, köztük két pécsiben is megrendezik a Plazmaadók Éjszakáját. 

A vérplazma egy életmentő alkotóelem, melyre bárki rászorulhat élete során. Ebből az anyagból olyan gyógyszerek készülnek, melyek sokak számára az egyetlen lehetőséget jelentik a túlélésre vagy a teljes életre. 

Hazánkban 8 város 10 Bio­Life központjában szervezik meg a hét keretében a Plazmaadók Éjszakáját. A helyszínek meghosszabbított nyitvatartással várják az érdeklődőket, akik előadásokon s helyszíni bejáráson ismerhetik meg a plazmaadás hátterét, és hogy a gyógyászat mire használja fel a plazmát. Arról is tájékoztatnak, milyen, a donorok biztonságát szolgáló intézkedések léteznek. 

Pécsen a Király utcai és a Bajcsy Zsilinszky utcai BioLife plazmaközpontokban van lehetőség a részvételre, amelyre regisztrálni szükséges. Részletes információ a regisztrációhoz a BioLife Plazma Hungary Kft. honlapján olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!