Pécs még mindig népszerű

2023.10.21. 11:00

Ne csodálkozzunk, ha mindenhol turistákba botlunk

Az egyetlen idei őszi hosszú hétvége fokozza az utazási kedvet, különösen a wellnessezőkét, akiknek jó része már múlt hónapban lefoglalta szállását – olvasható többek között a Szallas.hu közleményében.

Bama.hu

Csaknem minden második foglalás két éjszakára, a foglalások negyede egy éjre szól. De vannak, akik hosszabbítanak: az oldalon megtett foglalások 23 százaléka 3 éjszakára szól. Eger, Gyula és a főváros mellett Pécs, Hévíz, Szeged, Hajdúszoboszló, Zalakaros, Miskolctapolca és Nyíregyháza a legkeresettebb úti cél.

Az őszi szünet több foglalást jelent a szállásadóknak, hiszen a családosok is nagyobb arányban indulnak útnak. Ráadásul az ebben az időszakban tapasztalt hosszabb tartózkodási idő több vendégéjszakát is jelent. „Az iskolai szünidőben a foglalások csaknem fele két éjszakára, negyede pedig három éjszakára szól” – jegyezte meg Kelemen Lili, a foglalási portál sajtószóvivője. A legnépszerűbb úti célok éllovasai azonosak a hosszú hétvége dobogósaival, így Eger, Gyula és a főváros a legkeresettebb. A lista további helyezettjei javarészt megegyeznek, csak a sorrend módosul némileg. Hajdúszoboszló itt eggyel előrébb áll, a fürdőváros a 6. helyet foglalja el. Egyetlen eltérés akad az összetételben: az őszi szünetben Visegrád, a hosszú hétvégén Nyíregyháza kapott helyet a top tízes listán.

A KSH belföldi turizmus trendjeit és a Szallas.hu saját adatait vizsgálva az oldal szakértői az utolsó negyedévben 10-12 százalékos növekedést prognosztizálnak a belföldi utazók által termelt bevétel terén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!