Súlyos ügy

2023.10.31. 07:00

Önkormányzati feketelistázás miatt maradhatott ki az utca

Nemcsak a ló lába, hanem az egész ló is kilóg – fogalmaztak forrásaink arról az ügyről, ami a Darázs dűlő körüli hercehurca kapcsán zajlik.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Google maps

A Darázs dűlőben nemcsak a csapadékvíz-elvezetésre, a kátyúzásra is panaszkodnak, hiába kaptak már korábban ígéreteket a munkálatokra. A nyugati városrészben található utcában Péterffy Attila pécsi polgármester egyik egykori főtámogatója él és a DK-s politikus, Siposné Bikali Éva az egyéni képviselője. A történet még évekkel ezelőtt azzal indult, hogy a DK-sok segítségével Bognár Szilvia akkori DK-s alpolgármestert eltávolították a posztjából az MSZP-s nyomásgyakorlásnak köszönhetően, Siposné pedig számtalanszor kifejtette ellenérzését Bognárral szemben. Péterffy egykori főtámogatója azonban látva a jelenlegi városvezetés tevékenységét, kihátrált Péterffyék mögül, a politikai nézetkülönbségnek pedig az lett a vége, hogy kilistázhatták az illető lakhelyét, és így politikai bosszúból húzzák el az ottani vízelvezetés megoldását. 

A Bognár Szilvia, aki már a Tiszta Kezek Frakció vezetője, a közgyűlésen rá is kérdezett a csapadékvíz-elvezetésre, miután korábban azt ígérte Péterffy, hogy a munkák befejeződnek szeptember végére, miközben ehhez képest egy kapavágás sem történt. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vízelvezetés hiányossága miatt az érintett ingatlanokban súlyos károk keletkezhetnek. 

Lapunk úgy tudja, hogy több tízmilliós igénnyel is élhetnek az ott lakók a városvezetőkkel szemben, ha egy kártérítési pert indítanak az ügyük rendezésére. Bognár azt kérdezte, hogy vajon  a Darázs dűlő, vagy az ott élők vannak-e feketelistán? 

A Magyar Szocialista Párt 2024-es polgármester-jelöltje, Péterffy Attila jelenlegi városvezető mosolyogva azt mondta, hogy tény az, hogy a Biokom Nkft nem végezte el az ígért munkát szeptemberre. 

– Nem én ígértem, hanem a Biokom. Ha én kimegyek, akkor az el is lesz készítve határidőre. A Biokom megígérte nekem, hogy idén elkészül

 - ígérte meg a baloldali polgármester, aki egyébként számos kampányígéretét sem tartotta be  eddig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!