Nettó félmilliót kértek a helyszínért

2023.10.12. 11:30

Óriáskerék: fél évig fog állni a zöldterületen a monstrum

Péterffy Attila egyik, a napokban közzétett polgármesteri határozatából kiderül, hogy Lánc utcai rendelőintézet előtt felállított, a környék lakói által finoman szólva sem kedvelt, már álló attrakció, az óriáskerék akár 180 napig, azaz fél évig is a belvárosban díszeleghet.

Balikó Gergely

Fotó: Löffler Péter

A városvezetés nettó 540 ezer forintért adta bérbe ennyi időre a területet az üzemeltetőnek.

A bama.hu a napokban írta meg, hogy nemcsak feleslegesnek és kihasználatlannak tartják a pécsiek az új óriáskereket, hanem attól is tartanak, hogy ismét áldatlan állapotok lesznek a Lánc utca melletti téren, mivel újra a zöldterület rovására, a házak ablakához közel helyezik el a baloldali vezetésű városban a szerkezetet.

Cikkünkben korábban közöltük: a Dunántúli Napló által megismert ingatlannyilvántartás alapján a óriáskereket részben önkormányzati területen állították fel, tehát ezért közvagyont használnak fel magáncélokra, aminek megfelelően pedig az önkormányzatnak nyilvánvalóan valamilyen térítési díjat fizethetnek. Ezt egyébként a DK-t erősítő egyik városházi képviselő ki is kotyogta egy hozzászólásában, azt viszont már nem árulta el, hogy mekkora összegről van szó.

Írásunkban feltett kérdéseinkre a városháza sajtóosztálya szokás szerint nem válaszolt, ugyanakkor némileg oszlatta a ködöt Péterffy Attila az önkormányzat oldalán hétfőn közzétett polgármesteri határozta, amely a sejtelmes, ám részletekben nem dúskáló „a forgalomképtelen törzsvagyonba tartozó ingatlan vagyontárgy bérbeadásáról” (sic!) címet viseli.

A dokumentumból kiderül, hogy a két külön helyrajzi számmal rendelkező zöldterületből összesen 542 négyzetmétert 180 napra mindössze 540 ezer forint plusz áfáért ad bérbe a pécsi önkormányzat az óriáskereket üzemeltető, Veszprém vármegyei településre bejegyzett cégnek.

Hogy az összeg soknak, vagy kevésnek számít mindenki döntse el maga, de a határozat a közelben lakók számára legfontosabb része, hogy a bérleti szerződés 180 napra, azaz mintegy fél évre szól. Tehát ennyi ideig kell elviselniük a monstrumot azoknak, akiknek valamilyen okból kellemetlen annak jelenléte-

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!