Nyugdíjasoknak ingyenes

2023.10.01. 08:40

Őszi pompájában mutatja meg magát a Pintér-kert

Október elseje nemcsak az ősz második hónapjának kezdete, hanem ez az a nap, amikor lehetőségünk van megköszönni az idős embereknek azt, amit a társadalomért tettek vagy tesznek.

Czeczon Enikő

Október 1-én van az Idősek Világnapja, ebből az alkalomból pedig a Pintér-kert Arborétumban is várják az érdeklődőket délelőtt 10 órakor. 

A Duna-Dráva Nemzeti Park szervezésében megvalósuló eseményen egy órás szakvezetésen vehetnek részt a látogatók. A kertben számos növényfaj mutatja meg ebben az időszakban teljes pompáját, többek között a pirítógyökér, a fehér tündérrózsa, a májvirág levele, a szúrós csodabogyó, a naspolya, a birs és a hólyagfa termése. 

A résztvevők megismerhetik az ősz színeiben pompázó növényvilágot, valamint betekintést kaphatnak az arborétum alapítójának és névadójának, Pintér János pécsi banktisztviselőnek életébe, aki az 1920-as években kezdte el tettyei villaépületének környezetében a növények telepítését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!