Érdekes fogalmazás

2023.10.02. 17:30

Péterffy Attiláék ismét beleszálltak a keresztény hívőkbe

Néhány nappal ezelőtt Péterffy Attila, baloldali polgármester jobbkeze, politikai egyesületének elnöke a közösségi oldalán azt közölte, hogy az egyik egyház nem más, mint „egyetemes ostobaságra építő szekta”.

Bóka Máté Ciprián

Péterffy pedig nemrég még a Pécsi Egyházmegye vezetőinek felhasználásával akart szavazatokat szerezni a nemzeti oldal véleménye szerint.

A nemzeti oldal szerint 600 millióba került az az elszámoltatásnak nevezett politikai lejáratássorozat, amelyet Péterffy Attila baloldali polgármester ügyvédbarátja, Bodnár Imre jegyez. Ennek során egy Bodnárhoz köthető ügyvédi kör kaphatott meg a balosoktól számos megbízást, aminek végén egy elkötelezett hálózat jött létre a városban cégvezetőkkel karöltve, amely után több feljelentést is tettek, de csak akkor, ha politikai ellenségeikkel akartak leszámolni. A „szakmainak” és „objektívnek” nevezett munka kapcsán viszont beszédes, hogy az szinte teljesen eredménytelen volt, ugyanakkor bizalmas, szenzitív adatokra is ráláthattak bizonyos személyek úgy, hogy őket senki nem választotta meg.

A szűk elit egyik pénzügyi nyertes

Bodnár a városvezető szűk elit része, Péterffyék regnálásának pénzügyi nyertese is egyben. A politikai tevékenységét már évekkel ezelőtt elkezdte, forrásaink szerint 2019 óta, még a választás előtti időben Péterffy belső köréhez tartozott. A hatalomba kerülés után a hétfői városházi stábüléseken is részt vehet, amelyen egyébként szintén bizalmas, nem külsőkre tartozó információk hangoznak el. Bodnár politikai tevékenysége az utóbbi időben pedig azzal teljesedett ki, hogy a város lapjában fizetett hirdetésekben támadta a jobboldalt, a kormányt, és dicsérte Péterffyt. Mindezt annak a Pécs Jövője Egyesületnek az elnökeként, amely a városvezető frakciószövetség hátországaként is működik.

A baloldaliak szerint ostobaság hinni

Ilyen előzmények láttán Bodnár tisztában van azzal, hogy közszereplőként a közösségi megnyilatkozásai mind-mind politikai üzenetek, és az egyesületének nevében szólal meg, illetve Péterffy Attilát is érintik megjegyzései. Néhány nappal ezelőtt azt közölte az egyik hazai keresztény felekezet kapcsán, hogy az nem más, mint az „egyetemes emberi ostobaságra építő szekta”.

Szerinte tehát a kereszténységben, Jézusban és Istenben való hit nem más, mint „egyetemes emberi ostobaság”, aki pedig egy felekezetnek a tagja, az egy „szektának” a része, amelyet nyilvánvalóan negatív értelemben használ. Ezt Péterffy fő támogatója, balos harcostársa az egyik magyarországi gyülekezet kapcsán jegyezte ezt meg.

A baloldalt korábban sem érdekelte

A kijelentés egyébként nem váratlan a baloldaltól, hiszen már márciusban írtunk arról, hogy egyre többeknek tűnik úgy, hogy Péterffy csak azért próbál közeledni a Pécsi Egyházmegye vezetéséhez, hogy a 2024-es választásra szavazatokat – ezzel pedig további pénzügyi előnyöket – gyűjtsön magának, nem pedig valódi meggyőződésből teszi ezt. Péterffynek különben az nem jelentett gondot, hogy advent idején politikai céljaira használja fel a karácsonyi ünnepeket, úgy időzítette a balos tiltakozását a kormány ellen, hogy azzal a hívők legszentebb ünnepébe rondítson bele a karácsonyi díszvilágítás kapcsolgatásával. Az is beleillik ebbe a sorba, hogy a tavalyi pécsi adventi kiadványokban, plakátokon megjelenített stilizált képeken szereplő dzsámiról és bazilikáról „véletlenül” csak a kereszt maradt le.

Az ókeresztény emlékeket is lenézték

A polgármester frakciótársa, a kulturális bizottság jelenlegi vezetője, a baloldalt mellszélességgel támogató P. Horváth Tamás a 2019-es megválasztása előtt nyilatkozott lekezelően a pécsi keresztény értékekről. A politikus egy momentumos tüntetésen a pécsi világörökség részét képező sírkamrákról azt mondta, hogy azok „vacak sírkamrák, amikben semmilyen különleges építészeti truváj nincsen”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!