Ünnepel Komló

2023.11.27. 15:00

A bányászat előtt tiszteleg a város

A hagyományoknak megfelelően december első napjaiban ezúttal is a bányászat előtt tisztelegnek egy héten keresztül Komlón – a Borbála Hét programsorozata december 1-jén 15 órakor, a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület szervezésében Jánosi Engel Adolf szobránál megemlékezéssel és koszorúzással veszi kezdetét.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: MW

Másnap 15 órakor A Komlói Bányászok Búcsúlevele táblaavatójára kerül sor a Múzeumnál – a programot a Járadékos Bányászok Szakszervezete rendezi. 
Borbála napján, december 4-én hétfőn a városban több helyszínen is zajlanak megemlékezések: 14 órakor a komlói köztemető nagykeresztjénél főhajtásra és közös koszorúzásra várják az ünneplőket, majd 15 órakor az Újtelepi emlékhelyen folytatódik Bányász Hét programja. Az elhunyt társak emlékére a Városház téri márkacsille emlékhelynél 15.45-kor gyújtanak gyertyát, majd ezen a napon a megemlékezések sora 17 órakor a Szent Borbála-templomban szentmisével ér véget.

December 7-én az egykori bányász, Szinyákvics Béla, az Európát járó kerékpáros legújabb könyvének bemutatójára kerül sor a Német Klubban, december 8-án pedig a hagyományoknak megfelelően a Komló Térségi Közkincs Gálára várják az érdeklődőket a Komlói Színházba – a rendezvényen fellépnek a komlóiak mellett Szászvár, Hosszúhetény, Magyarszék zene tanszakos növendékei. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!