Nagy visszatérés

2023.11.08. 11:00

Egy új posta nyílik vállalkozásban hamarosan Komlón

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt, tavaly november 12-én az addig működő ötből négy posta bezárt Komlón, az országos intézkedés részeként, amelynek során, a megnövekedett energiaköltségekre hivatkozva összesen 366 postahivatalra került lakat, amelyből húsz volt baranyai.

Wald Kata

Most azonban Körtvélyesben nyílik egy kisebb hivatal, a Cserma utcában - a szolgáltatást, a Magyar Posta által kínált lehetőségnek megfelelően egy vállalkozó biztosítja, az új posta, amely egy korábbi kereskedelmi egységben kap helyet, várhatóan november 14-én kezdi meg működését. 

Polics József, Komló polgármestere kérdésünkre elmondta, a komlói posták tavalyi bezárásakor azonnal tárgyalásokat kezdeményeztek, ám a Magyar Posta által meghatározott feltételeket, amelyek lehetővé tették volna, hogy a hivatalokat az önkormányzat működtesse tovább, a város nem tudta vállalni. 

- A bezárások rendkívül érzékenyen érintették Komló lakosságát, hiszen a hét dombra épült város egyes részei között jelentősek a távolságok és a szintkülönbség se elhanyagolható. A kezdeti időszakban volt, hogy az egyetlen megmaradt Városház téri postán órákig kellett sorban állniuk az ügyfeleknek. Rengeteg volt a tömeg és a zsúfoltság miatt a panasz, majd kényszerűségből egy átrendeződés indult meg, és egyre többen kezdték igénybe venni a digitális szolgáltatásokat - részletezte a tavalyi intézkedések hatásait a polgármester.  

- Az, hogy Körtvélyesben hamarosan újra nyit egy hivatal, nagyon fontos előrelépés Komló életében, hiszen a városnak ez a része, ahol mintegy négyezren élnek, hét kilométere található a belvárostól.  A városrész és a környezetében élők számára nagy segítséget jelent, hogy a jövőben nem kell a postai ügyintézés miatt utazniuk - emelte ki Polics József.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!