Felháborító

2023.11.09. 13:28

B.zizós tábla jelent meg a pogányi út mellett

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az b.zi" – ez a felirat jelent meg csütörtökön reggel az önkormányzat hirdetőtábláján a falu határában. Juhász Zoltán jelenlegi független polgármester szerint nem ők rakták ki a táblát, még akkor sem, ha ők is így gondolják.

Bóka Máté Ciprián

„Aki 50-nél gyorsabban megy a faluban, az b.zi"”– hirdette egy tábla jól láthatóan, nagybetűkkel csütörtökön reggel Pogány határában. A molinót ragasztószalaggal tették fel a helyi ismertetőtáblára, amely közvetlenül a település határát jelző közlekedési tábla után található. Az éppen a meglévő tábla méretére készített molinóról a polgármester nem is tudott – legalábbis ezt nyilatkozta portálunknak.

 – Közünk nincs a kirakáshoz, még akkor sem, hogy így gondoljuk – mondta Juhász Zoltán, a település független polgármestere, majd újra megismételte: „nyilván egy önkormányzat nem írhatja ki, hogy b.zi, még ha így is gondoljuk".

Mivel Pogányban nincs átmenő forgalom, leginkább a helyiek, a falubeliek közlekednek az utcákon – így gyaníthatóan a kiírás inkább nekik szól. 

A polgármester szerint nem tudják, hogy ki volt a molinó elhelyezője, nem is kezdtek el nyomozni, mert „más dolguk is van”. Mindenesetre leszedette a molinót, amikor értesült róla. Hozzátette, hogy szerinte a probléma valós, mert ugyan zsáktelepülés a falu, a kimenő és a bejövő autósok között vannak gyorshajtók. Gondolkoztak forgalomlassító szigetben, ami azonban 25 millióba kerül, ráadásul a faluból kifelé gyorsítókra nincs hatással. A rendőrség szerinte azért nem tart sebességmérést itt, mert nincs átmenő forgalom a településen – ennek ellenére a közelmúltban megkeresték a hatóságot azzal, hogy demonstrációt terveznek. 

 

A település önkormányzata elsősorban a baloldalnak kedves tagokból áll, közelmúltban az önkormányzatba bekerült Szécsi Máté azonban kormánypárti. A fideszes képviselő elítélte az akciót, annak stílusa, valamit az emberi méltóságot sértő volta miatt is. Lapunknak azt mondta, hogy korábban valóban szó volt forgalomlassító, figyelemfelhívó demonstráció szervezéséről, de az ilyen molinó kihelyezése teljes mértékben elfogadhatatlan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!