Kertváros Koncepció?

2023.11.09. 11:47

Az ipari parkra fókuszál a jobboldal

A Fidesz és a kereszténydemokraták 2023-ban kidolgozták az ugynevezett Kertváros Koncepciójukat, amely mind közlekedési, mind lakhatási szempontból biztonságosabbá tenné a városrészt.

Bóka Máté Ciprián

A koncepció egy szeletét korábban Csizmadia Péter fideszes frakcióvezető már vázolta, amikor arról beszélt, hogy milyen módon hoznánk létre új parkolóhelyeket Kertvárosban.

– A koncepció fontos eleme az is, hogy piacképes fizetést nyújtó, minőségi munkahelyeket hozunk létre a környéken élőknek, lehetőleg a lakóhelyükhöz közel – mondta csütörtökön a Déli Ipari Park egyik üres területe előtt Matheovits László, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) pécsi csoportjának elnöke.  – Éppen ezért, hogyha 2024-ben a pécsi választók, köztük a kertvárosiak  is a jobboldalnak szavaznak bizalmat, akkor vállaljuk, hogy a Déli Ipari Parkot  a nemzeti befektetési ügynökséggel és a magyar kormány támogatásával megtöltjük élettel, ahol jelenleg öt üresen tátongó befektetési terület van. 

Hozzátette, hogy Péterffy Attila, Pécs baloldali polgármestere által a német Thyssenkrupp-pal elbaltázott egyeztetéseket újranyitják, felveszik a kapcsolatot a céggel, és adott esetben újabb kedvezményeket biztosítanák számukra kormányzati segítséggel, hogy a vállalat Pécsen telepedjen le. Meglátása szerint a fenti intézkedésekkel több ezer kertvárosi családnak biztosítanának biztos megélhetést, amivel egyben cél az is, hogy felértékelődjön Kertváros, mind lakhatási, mind munkahelyi szempontból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában