Támogatás

2023.11.25. 17:30

Gyerekeknek segít az idei Karácsonyi Gyertyagyújtás

A speciális nevelést, oktatást igénylő, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, autista és mozgássérült gyermekekkel foglalkozó pécsi iskola támogatására fordítják az idei Karácsonyi Gyertyagyújtás bevételét.

Wald Kata

Az első Karácsonyi Gyertyagyújtást Pécsett 2007-ben rendezte meg a Magyar Pünkösdi Egyház Reménység Gyülekezete, ötvözve a magyar betlehemes hagyományt az angolszász „Christmas Caroling” karácsonyi énekes hagyománnyal. A cél Krisztus földre jöttének ünneplése volt közös énekléssel, értékes gondolatokkal és gyertyagyújtással. 
Az első időszakban a rendezvények célja az volt, hogy segítsenek ráhangolódni a karácsony igazi üzenetére: Jézus azért jött, hogy megmentsen. Később hozzákapcsolódott az eseményekhez a jótékonyság, mások megajándékozásának szándéka. 

Időközben a szervezők köre is kibővült – többek közt a tizennégy pécsi keresztény gyülekezet összefogásával a koronavírus-járvány idején létrejött Pécsi Evangéliumi Karitatív Szolgálattal –, illetve a helyi intézmények, szervezetek támogatása került a fókuszba. 

Két évvel ezelőtt a Kodály Központban rendezett Nemzetek Karácsonya című koncerten a Pécsi Gyermekklinika részére gyűjtöttek adományokat, akkoriban a Covid-járvány miatt az egészségügyi intézmények álltak a középpontban. Idén pedig az egyik pécsi oktatási intézmény támogatását tűzték ki célul: a koncert teljes bevételével a speciális nevelést, oktatást igénylő, tanulásban vagy értelmileg akadályozott, autista és mozgássérült gyermekekkel foglalkozó Éltes Mátyás Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (EGYMI) munkáját támogatnák, hogy az ott tanuló gyermekek jobb esélyeket kaphassanak. A 15. Karácsonyi Gyertyagyújtást a Kodály Központban december 12-én tartják, a 19 órakor kezdődő rendezvényen Doug Holck kortárs amerikai zeneszerző „A Remény Tüze” című musicaljét láthatja a közönség, egy komoly városi összefogás eredményeként. 

A musical egy klasszikus zenei vonalat követő, mégis modern és dinamikus rendezésű darab, mely a mindannyiunk által jól ismert betlehemi történetet jeleníti meg a bibliai szemtanúk és egy képzeletbeli mellékszereplő nézőpontján keresztül. Jegyek a Kodály Központ jegypénztárában vagy online vásárolhatók, a jegyvásárlásokból és a további adományokból befolyt teljes összeget jótékonysági adományként az Éltes Mátyás EGYMI kapja.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!