Rászorulókat segítenek

2023.11.08. 16:40

Indulnak a karácsonyi élelmiszergyűjtő akciók

Megkezdi a hétvégén a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtő akciósorozatát a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezete.

Wald Kata

Fotó: Löffler Péter

November 10-én és 11-én 10 és 18 óra között a baranyai Penny Market Áruházakban - Komlón, Mohácson, Pécsváradon, Siklóson , Szentlőrincen, Szigetváron, valamint Pécsett öt üzletben -  várják a nagylelkű felajánlásokat. 

A kezdeményezéssel cél, hogy meghittebbé tegyék a nélkülözők karácsonyát - a segélyszervezet felhívása szerint minden adományt szívesen fogadnak, amely egy hónapnál tovább megőrzi minőségét. 

Konzervek, bébiétel, étolaj, rizs, tészta, liszt, cukor, szárazbab, lencse, zabpehely, reggelizőpehely, zabkása, bébiétel, instant kakaópor, instant kávé, gyümölcstea, méz, kekszek, csokoládé, és ilyenkor, karácsony előtt a szaloncukor – elsősorban ezek azok az áruféleségek, amelyek nagy segítséget jelentenek. A glutén- és laktózérzékenyek számára pedig sokat számít, ha „mentes” termékeket kapnak ajándékba.

Mindemellett tisztálkodási- és tisztítószer-adománnyal is segítő kezet lehet nyújtani a nélkülözőknek: mosószer, mosogatószer, vécépapír, zsebkendő, szappan, tusfürdő, sampon, dezodor, intim betétek, pelenka, nedves törlőkendők, fogkefe, fogkrém – ezekre is nagy szükség van. A felajánlásokat ezen a hétvégén a Penny áruházak területén kihelyezett gyűjtőpontokon várják a Vöröskereszt önkéntesei, hogy aztán eljuttassák a rászorulóknak. 

Mint azt Udvaros Renátától, a Magyar Vöröskereszt Baranya Vármegyei Szervezetének igazgatójától megtudtuk, a karácsony előtti időszakban további tartós élelmiszergyűjtő akciókat is szerveznek. November 17-től 19-ig a Zsolnay úti Aldiban várják a segítő felajánlásokat, majd december második hétvégéjén, 8-án és 9-én a baranyai Tesco áruházakban lehet leadni a rászorulóknak szánt élelmiszereket, tisztálkodási szereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!