Bama.hu videó

2023.11.22. 20:00

Pécsi szabadalom: tócsás zebra hét hónap alatt - videó

Nem sikerült, pedig hét hónapja volt arra a kivitelezőknek arra, hogy a Szigeti út egyik legforgalmasabb gyalogátkelőhelyén a vízelvezetést megoldják, így esős időben továbbra is tócsákon kell átgázolniuk a gyalogosoknak.

Bóka Máté Ciprián

Fotó: Laufer László

Az egyik közösségi oldal, az Otthonom Pécs osztotta meg azt az egyébként sokak által ismert tapasztalatot, hogy csapadékos időben a város útjain keletkezett nyomvályúk miatt a gyalogosok nincsenek biztonságban, hiszen pillanatok alatt beteríthetik őket az autósok. Az utakon ugyanis a keréknyomokban áll meg a víz, miután azok karbantartása nem megfelelő, de a városi kátyúkra is sokan panaszkodnak, pedig a jelenlegi polgármester, Péterffy Attila kátyúmentes Pécset ígért négy évvel ezelőtt. 

Fotó: Laufer László

Azonban nemcsak az útkarbantartásra tett ígéretet nem tartotta be a városvezető, hanem egy teljesen új útszakaszon nem sikerült megoldani egy olyan egyszerű dolgot, mint a csapadékvíz elvezetése. 

A pécsi önkormányzat néhány nappal ezelőtt közölte, hogy zárul a „Kelet-nyugati közösségi közlekedési tengely kialakítása Pécsett” projekt, amelynek keretében 600 méter hosszon újabb irányhelyes kerékpárút, illetve sáv épült meg a Szigeti úton, valamint a felújították a burkolatot is. A munkálatok hónapokig csigatempóban haladtak, a helyiek többször sem láttak munkásokat az építkezésen, miközben ezrek ácsorogtak nap mint nap a dugókban. Az önkormányzat megbízásából dolgozó kivitelezők ráadásul mókásnak találták mindezt, amikor sajtótájékoztatón jeleztük a lakosok által jelzett problémákat. 

Sőt, még az eredetileg közölt fél éves határidőt sem tartották Péterffyék, hiszen még egy hónapot ráemeltek a szeptemberi a befejezés után a „munkaidőre". Akkor azt közölték, hogy a hátralévő feladat – egyebek mellett – a „Szliven Áruház előtti kerékpársávban megálló esővíz szakszerű elvezetésének és összegyűjtésének megoldása esővíz szikkasztással". Már korábban is jeleztük, hogy a már elkészült aszfalton ez a megoldás várhatóan nem lesz megfelelő, a minap pedig ez be is igazolódott: a teljesen újonnan leaszfaltozott gyalogátkelőhelyen 7 hónap alatt sem tudták megoldani a vízelvezetést, gyakorlatilag a hét eleji esőzés során a forgalmas átkelő egybefüggő tócsává alakult. Mindenesetre a városvezetők a fenti közlemény kiadásával nyugtázták, hogy szerintük elkészült a munka. 

Pénzt kérnek a pécsi tócsaparkolóért is!

A minap számoltunk be arról is, hogy a Biokom Nkft. által pénzért kiadott, a Vásárcsarnok mögötti kavicsos parkoló olyan állapotban van, mintha csak a kátyúk között lenne némi kavicsos útfelület. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!